24 juli, 2024

Topptipset 4/3: Analys och förslag

Ingen lycka igår på topptipset med sju rätt. Missen kom i matchen Reading-Sheffield United där jag spikade Sheffield. 

1. Sheffield W-Manchester City

Sheffield har mer eller mindre spelat klart vad det gäller ligaspelet. Laget befinner sig på en tolfte plats med god marginal neråt och för stor marginal uppåt i tabellen. Nu tar man emot City i FA-cupen och behöver mobilisera all kraft om man ska skrälla här. Är City på rätt humör så är det ingen snack i den här matchen. Men jag tycker att det var ett tag sen som City var på humör. Åtminstone om vi bortser från insatsen i Champions League. City gäller som självklara favoriter, men jag kommer försöka få med mig alla täcken och hoppas på en skräll. 

2. Tottenham-Norwich 

(EDIT Eftersom matchen mellan Juventus och Milan skjuts upp, måste jag ta bort Norwich och köra med 1X och helgardera Juve-Milan)

En mycket intressant match på förhand. Jag vet inte riktigt var jag har Tottenham på senare tid. Jag tycker att det är mycket som inte stämmer riktigt. Här tror jag många kommer att spika hemmalaget. Norwich är iskalla för dagen när det gäller ligan. Ligan som är körd tycker jag, men jag har en liten känsla att laget kan ladda om när det gäller cupen. Jag kommer försöka få med alla täcken i den här matchen. Det beror dock lite på hur vida matchen Juventus-Milan kommer att spelas eller inte. 

3. Leicester-Birmingham

Leicester har gått lite tyngre under en period i ligan. Birmingham i sin tur har hittat formen i ligan och laget kommer till den här matchen med tretton raka tävlingsmatcher utan förlust. Leicester i sin tur fem raka tävlingsmatcher utan seger. Jag tror dock att här blir det en seger. Jag spikar hemmalaget. 

4. Juventus-Milan

(EDIT, matchen är inställd och kommer att lottas, därmed måste alla täcken med.)

Här handlar det om returmatchen i italienska cupen. Den första matchen slutade 1-1. Här är dock frågan om den här matchen kommer att spelas eller inte. Om den spelas så kommer jag att spika hemmalaget. Jag tror inte Milan kan rå på Juventus på bortaplan. 

5. Lyon-PSG

En spännande match på förhand. Här blir det intressant hur procenten kommer att fördelas. Lyon på hemmaplan är ingen lätt match för PSG, men om procenten hamnar rätt kan det vara aktuellt att spika PSG. Just nu har jag alla täcken med i den här matchen, men som sagt kommer att bestämma mig sent hur jag kommer att göra. 

6. Mirandés-Real Sociedad

Returmöte i den spanska cupen, där Sociedad vann den första matchen med 2-1. Med andra ord har hemmalaget en chans att ta sig vidare. Man ska inte räkna bort Mirandés helt som i omgången innan den här slog ut Sevilla och Villarreal. Lyon-PSG kommer att avgöra hur många täcken jag kommer att ta med i den här matchen. I skrivande stund har jag X2 på den här matchen. 

7. Utrecht-Ajax

Cupen i Holland har nått till semifinal. Ajax varnade jag för i söndags där jag helgarderade deras match mot AZ Alkmaar. Ser vi på deras ligaspel så har man två vinster och tre förluster på de fem senaste matcherna. Därmed kan formen vara på väg neråt. Det ska dock sägas att Utrecht är inte heller i någon dunder form. Här kommer jag ta med alla täcken. 

8. Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 

Här handlar det om kvartfinal i tyska cupen. Frankfurt har haft lite sämre period i ligan, men det kan bero på att laget gjort det bra i Europa League. Nu tar man emot Bremen som i ligan ligger näst sist och är på väg ur. Jag har svårt att se hur laget ska kunna stå emot här. Här kan det vara aktuellt med att spika hemmalaget. I skrivande stund har jag 1X i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.