22 juli, 2024

Topptipset 17/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Tredje raka åtta igår, men precis som i de tidigare blev utdelning låg. Nya tag idag. 

1. West Ham-Watford

En otroligt viktig match för båda lagen i bottenstriden. Båda lagen har 34-poäng och har tre poäng till godo ner till Bournemouth som ligger under sträcket. Efter den här matchen återstår det två omgångar. Watford ska möta City och Arsenal i avslutningen, medan West Ham har United och Aston Villa.  Jag tror inte att vi kommer se någon sprudlande offensiv från någon av lagen. Jag kan tänka mig att båda lagen är nöjda med en poäng här. Jag kommer att helgardera den här matchen med övervikt på krysset. 

2. Huddersfield-West Bromwich

Det återstår två omgångar av Championship och där vi har Leeds som ledder serien på 87-poäng. På andra plats hittar vi WBA med 82-poäng och på tredje Brentford med 81-poäng. Brentford spelar imorgon lördag och möter Stoke på bortaplan. Med andra kan WBA säkra en plats i Premier League vid en vinst i den här matchen. Huddersfield lär dock sälja sig dyrt i den här matchen då laget kämpar för ett nytt kontrakt. Laget ligger tre poäng före Hull i tabellen. Jag tror inte WBA förlorar här och tar med X2 med övervikt på tvåan. 

3. Crotone-Salernitana

Nu över till Italien och Serie B där i stort sett alla lag har något att spela för. Crotone är oddsmässigt stora favoriter och det kan bero på att laget har bättre form än Salernitana. Ett Salernitana som fajtas om att säkra plats bland de åtta bästa vilket innebär play-off. Laget inför den här matchen ligger på en sjunde plats med 50-poäng, men Chievo och Pisa som ligger nia och tia jagar med tre poäng mindre. Crotone i sin tur ligger tvåa och har fem poäng ner till trean Spezia. Lagets form är riktigt bra och laget har inte förlorat sedan februari månad. Efter omstarten har laget tre oavgjorda och tre segrar. Salernitana i sin tur blandar och ger efter omstarten. Framförallt är spelet på bortaplan som inte fungerar. Laget har vunnit fyra och spelat två oavgjorda på 17 bortamatcher. Jag kommer att ta med 1X med övervikt på etta i den här matchen. 

4. Empoli-Virtus Entella

Åttondeplacerade Empoli tar emot elvan Virtus Entella. Hemmalaget har den sista play-off platsen och det skiljer bara två poäng mellan dessa två lag. Utan att analysera för mycket kommer jag att helgardera den här matchen. 

5. Spezia-Venezia

En lurig match på tycker jag. Spezia är stora favoriter i den här matchen mot ett Venezia vars form är tveksam. Dock har jag repekt för Venezia och det laget gjort under den här säsongen på bortaplan. Faktum är att man varit bättre borta än hemma. Laget har kniven mot strupen då man har samma poäng som Perugia och tre poäng mer än Juve Stabia. Både Perugia och Juve ligger på negativ kvalplats. Spezia i sin tur jagar Crotone på andra platsen. Laget har fem poäng upp till en andra plats. Jag vågar inget annat än att helgardera den här matchen. 

6. Girona-Cadiz

Över till spanska andra ligan där vi har två omgångar kvar. Cadiz är redan klara för La Liga nästa år, med Girona har chans att ta andra plats som innebär direkt uppflyttning. Det är dock inte troligt att laget kommer plocka in fyra poäng på två matcher mot Huesca. Istället för laget koncentrera sig på att säkra en plats i play-offen. Girona som ligger femma har 60-poäng. Bakom jagar Fuenlabrada som ligger tre poäng efter. Här får man hålla koll hur procenten blir. Girona kan bli en fin spik. Just I skrivande stund har jag 1X i den här matchen med övervikt på en hemmaseger. 

7. Huesca-Numancia

Här kan inte jag tänka mig att Huesca tappar några poäng. Huesca som ligger tvåa har inte råd att tappa poäng mot lag som Numancia om man ska behålla sin andra plats i tabellen. Laget har redan tappat poäng mot Santader senast och i nån omgång innan mot Deportivo La Coruna. Här måste man ta sig samman och vinna. Nu möter man dessutom seriens sämsta lag på bortaplan och trots att Numancia jagar viktiga poäng i bottenstriden kommer jag att spika Huesca. 

8. Ponferradina-Almeria

Även den sista matchen är hämtat från spanska andra ligan. Hemmalaget kommer till den här matchen med fem raka förluster. Almeria i sin tur har två segrar, en oavgjord och två förluster på de fem senaste. I och med fem raka förluster har hemmalaget blivit indragna i bottenstriden på allvar. Laget har bara två poäng till god ner till lagen som ligger på nedflyttning. Almeria i sin tur jagar Huesca för att ta andra platsen som betyder direkt uppflyttning till La Liga. Trots att hemmalaget är helt iskalla vågar jag inte lita på Almeria. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.