22 juli, 2024

Topptipset 16/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Åtta rätt igen på den reducerade systemet, men återigen blev det ingen hög utdelning. Dock några hundralappar plus för er som följde mitt förslag.  

1. IFK Norrköping-Örebro

Här är den stora frågan hur hårt kommer Peking att sträckas på dagens kupong. Att laget bör vinna här är väl inget att diskutera om. Peking. Har imponerat under inledningen av Allsvenskan och varit det bästa laget hittills. Örebro tog sin andra seger när Varberg besegrades i den senaste omgången på hemmaplan med 1-0. Laget har i inledningen av Allsvenskan haft svårt att producera framåt. Defensivt fungerar laget okej med tanke på bara sex insläppta mål på sju matcher. Norrköping i sin tur har riktigt bra offensiv och den har fungerat. Även defensivt är laget riktigt bra. Jag har svårt att se Norrköping tappa några poäng, men om laget sträckas för hårt kommer jag ta med krysset på den reducerade systemet. 

2. Häcken-Elfsborg

Två lag som spelat en del oavgjorda matcher i islendingen av serien. Häcken har fyra oavgjorda matcher på de sju inledande omgångar. Elfsborg i sin tur har spelat lika många oavgjorda matcher, men har två vinster fler än Häcken och laget är fortsatt obesegrade. I den senaste omgången blev det seger mot Kalmar i en match som Kalmar var bättre i. Elfsborg lyckades vända underläge till seger med två sena mål. Jag har svårt att se hur detta kommer att sluta och kommer att ta med alla täcken här. 

3. Östersund-Malmö

Kaoset utanför plan fortsätter i Östersund. Ny tränare är oprövade Amir Azrafshan, tidigare i Division 4-laget Djursholm har tagit över laget, men saknar tränar licens. Senast vann laget dock på bortaplan mot Falkenberg Ian Burchnalls sista match som ansvarig för klubben. Nu väntar en tuff uppgift i form av Malmö. Ett Malmö som inte infriat de höga förväntningarna inledningsvis och på konstgräs trivs de himmelsblå sällan bra. Malmö kommer att sträckas hårt på dagens kupong och jag kommer att ta med alla täcken i hopp om en skräll. På den reducerade systemet kommer jag att lägga övervikt på X2. 

4. Kalmar-Hammarby

Ett annat lag som inte infriat förväntningarna är Hammarby. Laget har precis som MFF inte fått spelet att stämma. Tongivande spelare har hittills underpresterat. Kalmar kommer till den här matchen med fyra raka förluster och laget är redan indraget i bottenstriden. Hammarby har inte vunnit mot Kalmar bort sedan 2004, men samtidigt har inte Kalmar vunnit på Guldfågen arena på 14 månader, om det nu betyder något. Jag tror att Bajen kan få svårt här och kommer att helgardera matchen. 

5. Varberg-Mjällby

Båda nykomlingar har stått för en fin inledning av årets Allsvenskan. Både Varberg och Mjällby återfinns topp 6 och det är ingeting man ska be ursäkt om. Båda lagen har presterat bra fotboll. Mjällby slog senast klubbrekord då de tog fjärde raka segern i Allsvenskan när Häcken besegrades på hemmaplan. Den här matchen kan sluta hur som helst och jag kommer att helgardera men övervikten på reducerade systemet kommer att hamna på hemmalaget. 

6. Crystal Palace-Manchester United

United tappade viktiga poäng mot Southampton i den senaste omgången och laget halkade ner till en femte plats inför den här matchen. Dock har United bara fyra poäng upp till Chelsea på en fjärde plats. Chelsea har dessutom en match mer spelad. Palace i sin tur har checkat ut och spelarna ser ut att ha tagit ledigt redan. Fem raka förluster kommer Palace med och efter omstarten har man bara en seger. Det skulle förvåna mig mycket om United inte vinner den här matchen. Jag kommer att spika tvåan här. 

7. Leicester-Sheffield United

En mycket svårtippad match på förhand. Leicester är iskalla och håller på att tappa fjärde platsen efter en del dåliga insatser. Sheffield i sin tur jagar en plats bland topp sex. Det skiljer fem poäng mellan dessa två. Leicester har vunnit bara en match sedan omstarten. Bortalaget i sin tur inledde omstarten med en poäng på fyra matcher, men har sedan dess tre segrar och en oavgjord match. Leicester saknar Caglar Soyuncu som är avstängd. Dessutom är Chillwell och Maddison tveksamma. 

Jag kommer att bestämma mig sent om jag går emot Leicester helt eller om jag helgarderar den här matchen med övervikt på Sheffield. 

8. Everton-Aston Villa

Ännu en på förhand svårtippad match. Everton har inget att spela för, medan villa måste mer eller mindre vinna för att ha chansen kvar att hålla sig kvar i ligan. Laget tog en viktig seger mot Palace på hemmaplan i den senaste omgången. Efter omstarten har laget plockat bara fyra poäng. Everton i sin tur har 2-2-2 på de sex senaste. Även här kommer jag att bestämma mig sent hur jag gör. Förmodligen kommer jag att helgardera med övervikt på hemmaseger, men det finns även alternativ att gå på 1X. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.