20 maj, 2024

Topptipset 15/7: Analys av samtliga matcher och förslag

Det blev åtta rätt igår men låg utdelning vilket jag varnade för. Det är bara hoppas på bättre utdelning på dagens kupong. 

1. Arsenal-Liverpool

Lite av sista chansen för Arsenal att haka på i striden om Europa platserna. Liverpool jagar poängrekordet, men som alla vet så är ligan avgjord och frågan är om spelarna känner sig tillräckligt motiverade i en sån här match. Jag tycker att Liverpool börjat ladda för nästa säsong. I den senaste omgången blev det bara 1-1 på hemmaplan mot Burnley. Innan dess två segrar där spelet inte övertygat. Mohammed Salah jagar seger i skytteligan och laget lär spela för honom resten av säsongen. Arsenal blandar och ger. När man tror att Arteta äntligen fått ordning på saker och ting kommer en dålig prestation och man vet inte var man har laget. Förlust mot Tottenham senast svider säkert extra hårt. Dessutom har Arsenal semifinal i FA-cupen att tänka på. Jag väljer att helgardera den här matchen. 

2. Newcastle-Tottenham

En på förhand svårtippad match. Newcastle har gjort det bra under säsongen och laget har säkrat kontraktet. Tottenham i sin tur jagar sjätte plats som innebär spel i Europa League. Lagets säsong är en besvikelse då man kommer med stor sannolikhet att missa spel i Champions League nästa säsong. Trots att laget har bara en förlust efter omstarten tycker inte jag att spelet ser så bra ut. Det är framförallt offensivt som laget inte fungerar. Att man vände och vann senast mot Arsenal beror mer på Arsenals misstag än egen förmåga att skapa målchanser. Jag kommer att helgardera den här. 

3. Burnley-Wolverhampton

På pappret ingen sexig match, men det står viktiga poäng på spel för båda lagen. Burnley har gjort en kanon säsong så här långt och laget har chans att ta en plats som innebär spel i Europa. Wolverhampton i sin tur har chans att komma topp fyra och ta en plats i CL nästa säsong. Laget är fyra poäng efter Leicester som inför den här omgången ligger på en fjärde plats. Burnley åkte på en riktigt smäll i omstarten mot Manchester City, men efter det är laget obesegrade och på hemmaplan ska man ha bra chans att störa Wolverhampton. Jag plockar alla täcken och på den reducerade systemet kommer jag ha övervikt på ettan. Jag tror att många tippare kommer att gå på Wolverhampton spåret. 

4. Manchester City-Bournemouth

Här finns det inte mycket att analysera. City ska bara vinna den här matchen trots att laget kommer säkert att roteras med tanke på FA-cupen på lördag. City har så pass mycket kvalité att det egentligen inte spelar någon större roll vilka som spelar. Om City vinner kommer självklart utdelningen att vara låg, därför tar jag med krysset i hopp att usla Bournemouth kan kriga till sig en pinne. På den reducerade systemet kommer jag att ha övervikt på City. 

5. AIK-Sirius

Här har vi en spännande match, där jag tror att AIK kommer att sträckas rätt hårt hos svenska folket. Jag tycker dock inte att man kan lita på AIK alls. Laget har fyra matcher utan seger och den nya spelsystemet har hittills inte stämt för Solna-laget. Jag gick emot AIK helt mot Helsingborg senast vilket var ett lyckad drag. Sirius har övertygat och överraskat i inledningen av Allsvenskan. Laget ligger på en fjärde plats med 12-poäng på sju spelade omgångarna. Allsvenskan går in i ett intensiv skede med tre omgångar på en vecka. Efter AIK ska Sirius möte Norrköping och Kalmar. Frågan är hur Henrik Rydström kommer att disponera laget över dessa matcher. Det finns risk att man ställer åt sidan en del spelare i den här matchen. Jag kommer att avvakta startelvorna innan jag bestämmer mig om jag ska plocka bort AIK helt. Just nu ska alla täcken med!

6. Djurgården-Falkenberg

Även i den här matchen gäller det att se hur lagen ställer upp. Falkenberg har efter den här matchen Helsingborg på hemmaplan. När det gäller att säkra kontrakt så gäller det att vinna rätt matcher. Med tanke på att Falkenberg och Helsingborg kommer förmodligen att vara inblandade i bottenstriden ser jag den matchen som betydligt viktigare att vinna än att gå all in mot Djurgården. I den här matchen måste Falkenberg ställa upp med tredje målvakten då både Erlandsson är skadad och Brattberg avstängd. Om Falkenberg roterar mycket kommer jag att spika ettan. 

7. IFK Göteborg-Helsingborg

Här har vi två lag som fått en tuff inledning på Allsvenskan, inte minst Helsingborg som hade svårt att hitta mål offensivt och dessutom läckte som ett såll i början. Förvisso vann laget senast mot AIK, men det finns stora brister i det här laget. Det är något som Göteborg bör kunna utnyttja. Göteborg har inte heller övertygat i inledningen. Till den här matchen kommer laget med två raka förluster och det mot Norrköping borta och senast blev det förlust på hemmaplan mot Djurgården. Nu gäller det verkligen att steppa upp och komma tillbaka på vinnarspåret. Jag kommer förmodligen att spika Göteborg, men om laget sträckas för hårt kommer jag ta med krysset och på den reducerade systemet ha övervikt på ettan. 

8. Bologna-Napoli

Kupongen avslutas med italienska Serie A, där hemmalaget Bologna tar emot Napoli. Napoli jagar Roma i tabellen om en plats som innebär gruppspel i Europa League. Bologna i sin tur har gjort en godkänd säsong och laget parkerar på en tionde plats. Här borde alla täcken finnas med. Jag kommer på min reducerade system att helgardera och ha övervikt på Napoli. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.