22 juli, 2024

Topptipset 14/7: Analys och förslag

Det såg länge ut som att åtta rätt skulle sitta igår, men United som jag spikade släppte in kvitteringsmålet i slutet av matchen och Real Madrids seger satt inte på rätt rad på den reducerade systemet. Idag tar vi nya tag med en kupong där vi har två stora favoriter som blir svårt att fälla. 

1. Chelsea-Norwich

Här är det inte mycket att snacka om. Den som prickar allt annat än etta kommer att kamma hem stora pengar. Chelsea är stora favoriter och kommer att sträckas hårt på kupongen. Med tanke på att laget spelar för en CL-plats kommer att spika hemmalaget. Jag ser inte hur Norwich ska kunna få med sig några poäng i den här matchen. 

2. Atalanta-Brescia

Det är samma läge här som i den förra matchen. Atalanta har fortfarande en liten chans att hota Juventus om guldet och laget har imponerat stort under den här säsongen. Brescia i sin tur har hela nio poäng upp till säker mark och här tror jag inte på någon skräll. Spikar etta även här. 

3. Millwall-Blackburn

Otroligt viktiga poäng står på spel i den här matchen. Millwall ligger på en nionde plats i tabellen med 62-poäng. Laget jagar i första hand Cardiff som ligger på en sjätte plats vilket innebär play-off spel. Blackburn i sin tur har två poäng mindre än Millwall. Millwall har efter omstarten förlorat två matcher och båda förlusterna kom på hemmaplan. Blackburn i sin tur inledde att besegra Bristol City i omstarten, men sedan hade laget tre raka förluster innan den sviten bröts med en seger på bortaplan mot Cardiff. I den senaste omgången blev 1-1 på hemmaplan mot topplaget West Bromwich. Här kommer jag att ta med alla täcken.

4. Cardiff-Derby

Mycket viktig match för båda lagen. Hemmalaget ligger på den sista play-off platsen med 64-poäng och är jagade av Swansea, Preston, MIllwall, Derby och Bristol City som alla ligger inom två poängs marginal. Hemmalaget kommer till den här matchen med två raka förluster och det gäller detsamma för Derby. Här kommer jag att ta med alla täcken trots att Derby är svaga på bortaplan. 

5. Sheffield W-Huddersfield 

Lurig match på förhand där vi har hemmalaget på en mitteplacering i tabellen med säkrat kontrakt. Huddersfield i sin tur är i allra högsta grad indragna i botten striden och jagar viktiga poäng för att undvika nedflyttning.  Bortalaget bör där med vara mer motiverade men att gå emot Sheffield W helt vågar jag inte. Jag tar med alla täcken i den här matchen. 

6. Luton-QPR

Här hittar vi faktiskt ett potentiell spik. QPR har redan tagit semester och nu möter man Luton som gjort det riktigt bra efter en usel höst. Laget låg hopplöst sist med många poäng upp till säker mark, men inför den här matchen ligger laget bara två poäng efter Charlton. QPR har bara en seger efter uppehållet och jag tror att hemmalaget har en bra chans att vinna. Jag kommer att bestämma mig sent om jag spikar Luton eller om jag tar med 1X. 

7. Reading-Middlesbrough

Jag har svårt att se hur den här matchen ska sluta. Hemmalaget har bättre form, men inte speciellt mycket att spela för. Middlesbrough i sin tur sämre form men allt att spela för i bottenstriden och kampen om ett nytt kontrakt. Jag gör det enkelt för mig och tar med alla täcken. 

8. Benfica-Guimaraes

Kupongen avslutas med portugiska ligan, som redan är avgjord. Benficas förluster mot sämre lag har gjort att Porto gått ifrån och leder ligan med åtta poäng. Här kan vi hoppas på att hemmalaget är omotiverade och eftersom Guimaraes jagar en plats i Europa League kan vi hoppas på skräll. Jag tar med alla täcken i den här matchen och jobbar in en skräll. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.