24 juli, 2024

Topptipset 13/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Fiasko igår på topptipset. Mina spikar på Napoli och Häcken gick inte hem, men så är det ibland. Nya tag idag med en spännande kupong. Idag finns det tre stora favoriter på kupong och det gäller att rätt ställning i vissa matcher för att kunna gardera favoriterna. Idag kommer jag att köra ett reducerad system. Grundraden kostar 2187, men efter reduceringen kommer vi hamna på 288-rader. Andelar går att köpa via den här länken. 

1. Manchester United-Southampton

United har gått starkt efter uppehållet. Laget kommer till den här matchen med fem raka utan förlust och man ligger en poäng efter Leicester på fjärdeplats. Leicester som har tappat all form har dessutom en match mer spelad. Med andra ord vid en seger går United om i tabellen. Southampton I sin tur ligger i mitten av tabellen och laget har inget att spela för. Dock är formen bra. Bara en förlust på de fem senaste, men jag har svårt att se att hemmalaget tappar några poäng här. Trots att United kommer att sträckas hårt kommer jag att spika ettan. 

2. Inter-Torino

Man kan undra vad det är som händer i Inter. Förlust på hemmaplan mot Bologna, följdes upp med en rätt svag insats mot Verona på bortaplan där laget tappade seger i slutminuterna. Jag tror att spelarna börjar redan nu tänka på nästa säsong. Inter har säkrat en plats bland topp fyra och ligaguldet är långt borta. Torino i sin tur är indragna i bottenstriden. Laget ligger fem poäng före Lecce inför avslutningen. Torino får klara sig utan avstängde Zaza och långtidsskadade Baselli, men i övrigt är det ordinarie trupp. Inter i sin tur sakar Barella, Lukaku och Sensi, alla mer eller mindre bärande spelare. Här kommer jag försöka få med alla täcken, men i skrivande stund har jag 1X på den här matchen. 

3. Villarreal-Real Sociedad

Hemmalaget har varit starka efter uppehållet och har nu faktiskt en liten chans att nå Champions League. Dock krävs det att Sevilla tappar, men motivationen hos hemmalaget borde finnas där så länge chansen finns. Sociedad i sin tur har inte övertygat efter omstarten. Bara en seger på de fem senaste och laget har tappat placeringar. Inför den här omgången ligger laget sex poäng efter Villarreal. Men även här finns det motivation då Sociedad finns med i kampen om Europa-platserna. Om sträcken håller sig runt 50% på hemmalaget kommer jag att spika hemmalaget. Det ska sägas att det är en chansning, men för att ha råd att gardera andra matcher måste jag ta ställning. Dock kommer jag att bestämma mig sent. Det kan bli så att jag spikar Dalkurd (som jag kommer till), men först måste jag se laguppställningar kring den matchen. 

4. Alavés-Getafe

Här har vi en match där man egentligen skulle välja en sida och spika, men jag har ingen känsla för nån av lagen. Vi har här två lag vars form inte pekar uppåt. Getafe har en seger på de fem senaste, medan hemmalaget har fem raka förluster. Det står dock viktiga poäng på spel. Getafe har chansen att ta sig ut i Europa, medan Alavés spelar för att säkra nytt kontrakt. Här kommer jag att helgardera. 

5. Granada-Real Madrid

Real jagar ligaguld och det är inte mycket som talar för att laget ska tappa poäng i den här matchen. Ett givet val är att spika tvåan, men eftersom jag är ute efter högre utdelning kommer jag att helgardera den här matchen. Självklart kommer övervikten i reduceringen att ligga på Real seger, men både ettan och krysset måste finnas med om det ska bli några pengar. 

6. Malmö-IFK Norrköping

Stormatch ikväll i Malmö, där hemmalaget tar emot serieledaren IFK Norrköping. Norrköping har gått som tåget i inledningen av Allsvenskan. Jens Gustavsson har matchat startelvan hårt vilket har gett resultat. Malmö på bortaplan är det hittills tuffaste utmaningen för IFK. Malmö har startat serien tveksamt. Förhandstippade MFF har inte fått spelet att stämma och ligger inför dagens match sex poäng efter Norrköping i tabellen. Anders Christiansen väntas vara tillbaka i MFF efter skada, men MFF får klara sig utan Lasse Nielsen. I den här matchen ska man egentligen välja en sida och chansspika, men eftersom jag kommer köra reducerad system kommer jag plocka med alla täcken i den här matchen. Men det känns lite som att MFF kommer att spänna musklerna här. För er som kör egna rader kan spik på hemmalaget vara mumma. 

7. Kalmar-Elfsborg

En svårtippad match på förhand. Kalmar har gjort bra insatser men laget har tre raka förluster inför kvällens match. Elfsborg i sin tur har börjat riktigt bra och Thelin ser ut att fått ordning på laget. Det som stör mig i den här matchen är att Elfsborg kommer med en cupmatch i benen. Laget förlorade semifinalen mot IFK Göteborg med 1-0 i en match som gick till förläggning. Jag kommer att plocka med alla täcken med övervikt på 1X. 

8. Dalkurd-Öster

Kupongen avslutas med en match från Superettan. Dalkurd blandar och ger i vanlig ordning. Med andra ord har spelarna vaknat på rätt sida kan man vinna mot vem som helst, men likaså kan man förlora mot ett division 2 lag om spelarna vaknat på fel sida. Dalkurd har en seger så här långt och den kom mot AFC Eskilstuna. Dock saknade AFC en hel del spelare i den matche då laget var drabbade av Covid19. Öster i sin tur är obesegrade efter fem omgångar, men det känns som att laget har överpresterat i inledningen. Nu väntar en match på konstgräs och det är något som talar för hemmalaget. Jag kommer att plocka med alla täcken i den här matchen, men kommer att ha övervikt på hemmaseger. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.