22 maj, 2024

Topptipset 12/7: Analys och förslag

Igår var jag återigen nära att sätta åtta rätt, men Chelsea svek. Med facit i hand borde jag spikat City och garderat Chelsea. Nya tag idag. 

1. Tottenham-Arsenal

Derby I norra London mellan två lag som inte infriat förväntningar. Tottenham  ligger inför den här omgången på en tionde plats och har tre poäng upp till Wolverhampton som har den sista Europa-platsen. Arsenal i sin tur ligger två poäng efter Wolves. Trots en hel del skador har Arsenal spelat upp sig under sommaren och poängtappet senast mot Leicester berodde till stor del på en utvisning. Tottenham har inte riktigt kommit upp i samma nivå den senaste tiden och det har även varit en del oroligheter kring hela klubben. Laget ser uddlöst ut framåt och i den senaste matchen hade laget inte en enda skott på mål. Här kommer jag om plånboken tillåter att plocka med alla täcken. 

2. Aston Villa-Crystal Palace

Sista chansen för Aston Villa att haka på i kampen om ett nytt kontrakt. I och med att Watford vann över Newcastle ligger hemmalaget sju poäng efter. Palace i sin tur har inte något att spela för och med tanke på att laget har fyra raka förluster, kan vi konstatera att spelarna checkat ut. Vi kan räkna med ett desperat Villa under söndagen med tanke på tabelläget och jag funderar på att spika hemmalaget. Just nu har jag 1X i den här matchen, men om procenten håller sig under 50% kommer jag att chansspika hemmalaget. 

3. Bournemouth-Leicester 

Här har vi två lag som jagar viktiga poäng. Bournemouth vars form är usel jagar tre poäng för att haka på Watford i bottenstriden. Leicester i sin tur jagar tre poäng för att kunna säkra topp fyra placering. I Leicester har Vardy återigen börjat producerade laget har bara lyckats skrapa ihop en seger på de sex spelade matcherna under juni/juli. Maddison, Chilwell och Pereira missade matchen senast mot Arsenal och trion ser inte ut att komma till spel i den här matchen heller. I Bournemouth ser skadeläget klart bättre ut och insatsen senast mot Tottenham var faktiskt riktigt bra. Matchen slutade mållöst men det var definitivt med mersmak. Dock är det rent mentalt jobbigt att spela bra, men inte få med sig segrar. Jag tror att här räcker det om man tar med X2. 

4. Helsingborg-AIK

En på förhand oviss match tycker jag. Marknaden och svenska folket tycker inte det, då AIK sträckas hårt på kupongen. Jag själv kommer att förmodligen helgardera den här matchen, men det är inte otänkbart att gå emot AIK helt. AIK har i inledningen av säsongen bladat bra med dåliga insatser. Laget tycker jag är svårbedömd. Helsingborg i sin tur har haft mardrömsinledning och lagets andra poäng och första mål kom i den senaste omgången mot Djurgården på bortaplan. Den poängen kan göra att man får ett självförtroende bost. Som sagt jag kommer att bestämma mig sent hur jag gör med den här matchen. 

5. Örebro-Varberg

Örebro har hittills vunnit bara en match och en del menar att den här matchen kan vara tränaren Axel Kjells sista. Nykomlingen Varberg har hittills överraskat positivt och inför den här omgången ligger laget på en tredje plats. Med små medel har Jocke Persson byggt upp något och den vältalige skåningen får sägas vara årets tränare så här långt med sin fingertoppskänsla. Selmani, som målade dubbla gånger i premiären, kan möjligen vara tillbaka här efter skada. Jag helgarderar den här matchen. 

6. IFK Göteborg-Djurgården

Djurgården har inte alls fått spelet att stämma i inledningen av Allsvenskan. Laget har två segrar, en oavgjord och tre förluster på sex spelade omgångar. Inte heller Göteborg har lyckats i inledningen. Blåvitt har en poäng mer än DIF och här tror jag handlar mycket om att inte förlora. Göteborg kommer till den här matchen med cupmatch i benen. I veckan tog sig laget till final efter en rysare mot Elfsborg. Även här kommer jag att helgardera. 

7. Mjällby-Häcken

Mjällby gjorde en riktigt kämpainsats mot Malmö i cupen i veckan. Batanero och Moro missade straffar och därmed blev det ingen final för Mjällby. Häcken i sin tur besegrade Hammarby i den senaste omgången av Allsvenskan och med pigga ben borde man kunna vinna här trots bortaplan. Jag spikar Häcken. 

8. Napoli-Milan

Här vill man helst helgardera men plånboken tillåter inte det. Milan blandar och ger och Napoli är inte bättre själva. Med tanke på att Milan haft genom åren svårt mot Napoli kommer jag att chansspika Napoli. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.