19 maj, 2024

Topptipset 11/7: Analys och förslag

Åtta rätt igår, dessvärre blev det ingen större utdeling men en vinst är en vinst. Grattis till alla som köpte andel. Åtta rätt gav tillbaka ca tre gånger  insatsen. Nya tag idag. 

1. Liverpool-Burnley

Liverpool kommer att sträckas hårt på dagens kupong och med all rätt. Laget är klasser bättre än Burnley, dock jag kan se mig en mättnad i detta Liverpool. Inte minst såg vi det mot Manchester City och även mot Aston Villa. I den senaste omgången som spelades i veckan blev det seger på bortaplan mot Brighton med 3-1. Burnley i sin tur vann på bortaplan mot West Ham med 1-0 i den senaste omgången. Laget parkerar på en tionde plats och får fokusera på nästa säsong. Jag har svårt att se att man kommer kunna hota här men i jakten på pengar kommer jag ta med krysset. 

2. Brighton-Manchester City

Ännu en storfavorit på kupongen i form av City. Även här kommer svenska folket att sträcka hårt Manchester City. Ligan är som bekant redan avgjort och Citys kommande matcher handlar om att värma upp inför det som komma skall i Champions League. Brighton åt sin sida kan blicka mot nästa säsong. City är som sagt favoriter men jag tar med mig krysset i jakten på pengar. 

3. Sheffield U-Chelsea

Länge var hemmalaget inblandade i kampen om topplaceringar i ligan, men skador på viktiga spelare och några förluster har gjort att man halkat efter. Laget har sju poäng upp till Manchester United som ligger sjua. Chelsea i sin tur jagar poäng i striden om CL-placerna. Laget ligger bara två poäng före Man United och här har man inte råd att tappa poäng. Jag spikar tvåan. 

4. Blackburn-West Bromwich

Viktig match för båda lagen i Championship. Blackburn har tappat i toppstriden och den här matchen är sista chansen att haka på lagen ovanför. West Bromwich i sin tur har fem poäng ner till trean Brentford. En knepig match som kan sluta hur som hels. Jag helgarderar. 

5. Hull-Millwall 

Hull har svarat för en makalös ras efter nyåret. Laget låg på en mittenplacering, men klubbens ledning sålde lagets bästa spelare och sedan dess har Hull sjunkit i tabellen som ett sten. Efter omstarten har laget spelat fem matcher och plockat bara fyra poäng. För tre omgångar sedan tog laget en tung seger mot Middlesbrough men efter det har man två raka förluster. Millwall i sin tur parkerar på en elfte plats i tabellen och laget har rent matematiskt möjlighet att ta en play-off plats. Upp till Cardiff har man fem poäng. Här kommer jag bestämma mig sent. Det kan vara bra spikvärde på Millwall. I skrivande stund har jag en helgardering på den här matchen. 

6. Middlesbrough-Bristol City

Middlesbrough är en av stora besvikelserna i ligan. Laget är bara två poäng före Hull. Nu tar man emot Britol City som precis som Hull sjunkit som ett sten i tabellen. Laget inledde omstarten med fyra raka segrar och tappade topplacering som man hade. I den senaste omgången besegrades dock Hull med 2-1, men med tanke hur dåliga Hull är säger den seger inte speciellt mycket. Här har jag en fundering på att spika hemmalaget, beroende hur procenten ser ut. Vad jag väljer här beror lite på hur jag gör med den matchen innan. 

7. Preston-Nottingham

En svårtippad match på förhand. Preston behöver vinna för att haka på lagen som har play-off platsen, medan Nottingham behöver några poäng till för att säkra densamma. Här är det bara att helgardera och vidare i livet. 

8. QPR-Sheffield W

Två lag som inte har något att spela för. En match som kan gå hur som helst. Även här är det bara att måla på 1X2. 

almers trippel-1

2024-05-15: Allsvenskt trippel

Ny omgång av Allsvenskan står för dörren och därmed en ny Allsvenskt trippel. Jag börjar med en match ikväll och där Mjällby tar emot Hammarby. …
europatipset andelar-1

2024-05-05: Europatipset andelar

Ingen jackpot på dagens Europatipset, vilket gör att om man ska komma åt en bra utdelning så gäller det att hitta fina drag. Jag har …
topptipset andelar-2-1

2024-05-05: Topptipset andelar

Dessvärre sålde inte andelarna slut igår där min stora hittade rätt men dock blev det ingen större utdelning. Till dagens första omgång finns det tre …

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.