23 februari, 2024

Topptipset 10/7: Analys och förslag

Ingen vinst igår då MFF inte lyckades få hål på Mjällby. I övrigt var vi rätt ute. Nya tag idag! 

1. Real Madrid-Alavés

Real Madrid är stora favoriter i den här matchen. Hur jag än försöker hitta en skrälla så går det inte att spika hemmalaget. Real ligger etta och en poäng före Barcelona med en man mindre spelad. Alavés i sin tur ligger på 16:e plats i tabellen med sex poäng till godo ner till Mallorca som ligger på nedflyttningsplats. Alavés har ingen vidare form, då laget förlorat de fem senaste. Som sagt här är det bara spika ettan och hoppas på skrällar i andra matcher. 

2. Real Sociedad-Granada

Real Sociedad har tappat formen under uppehållet och därmed även tappat hoppet om att strida om CL-platserna. Laget inledde med bara en poäng på de fem inledande matcherna. I de två senaste har laget dock plockat poäng. På hemmaplan slog man bedrövliga Espanyol men knappa 2-1 och i den senaste omgången blev det oavgjort på bortaplan mot Levante. Även Granada har tveksam form. Laget har dock gjort en bra säsong och inför den här matchen ligger man på en tionde plats, bara fyra poäng efter Sociedad. Jag vågar inte i skrivande stund plocka bort Sociedad så just nu är det helgardering på den här matchen. Dock om hemmalaget går upp och över 60% finns det all anledning att spela X2. 

3. Fulham-Cardiff

Mycket knepig match på förhand. Det såg länge ut som att Fulham skulle missa topp sex. Efter uppehållet förlorade man två matcher i rad och fick stor stjärnan Mitrovic avstängd i tre matcher. Trots det har laget tagit tre raka segrar och säkrad mer eller mindre en plats bland topp sex. Cardiff i sin tur spelar med kniven mot strupen. Cardiff ligger sexa efter 42 spelade omgångar men är ett jagat villebråd. Närmast kommer walesarna från en 2-3-förlust hemma mot Blackburn. Svårt match som jag kommer att helgardera. 

4. Sporting Lissabon–Santa Clara

Sporting är precis som Real stora favoriter och kommer att sträckas hårt. Ser vi på tabellen kan vi konstatera att hemmalaget spelar för att säkra en tredje plats som innebär direkt spel i Europa League. Bortalaget har inget att spela för och trots att man gillar att slå ur underläge har jag svårt att se hur man ska kunna hota ett motiverat hemmalag. Ettan spikas. 

5. P.Ferreira-Brage

Ännu en match från den portugisiska ligan och även här står viktiga poäng på spel. Braga ligger på en fjärde plats och jagar trean Sporting. Ferreira låg i botten innan uppehållet, men har spelat upp sig efter uppehållet och ligger nu på en trettonde plats med sju poäng ner till bottenlagen. Jag väljer här att spela X2. 

6. Cittadella–Crotone 

Serie B är ett getingbo utan dess like. Med sex omgångar kvar att spela har i stort sett samtliga lag förutom serieledarna Benevento och jumbon Livorno något att spela för. Crotone ligger tvåa i tabellen inför den här matchen, en placering som ger direktuppflyttning till Serie A. Lagets form är bra och till den här matchen kommer de från en klar 3-0-seger mot Benevento. Hemmalaget ligger tre poäng bakom och passerar Crotone i tabellen vid vinst här då inbördes möten går före målskillnad i Serie B. Gästerna ska hållas snäppet högre, men samtidigt ska det sägas att fyra av de fem senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort. Jag helgarderar den här matchen. 

7. Empoli–Frosinone

Inför den här omgången ligger hemmalaget på en tionde, men som jag skrev det är riktigt tajt i tabellen. Mellan dessa två lag skiljer det bara sex poäng. Utan att analysera för mycket kommer jag att helgardera den här matchen. 

8. Ascoli–Salernitana

Här har vi två lag som fajtas i varsin del av tabellen. Bortalaget ligger och fajtas om play-off platserna medan hemmalaget ligger och kämpar för att undvika kval. Ser vi på formen hos båda så är det jämt. Med andra ord kommer jag att helgardera även den här matchen. 

Köp endel här

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.