21 april, 2024

Topptipset 18/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Vilken hemsk fredag det blev. Jag gjorde nämligen några ändringar på kupongen i jämförelse som jag visade upp här på sidan. Jag helgarderade match 2 istället för match 4 och spikade Girona. När West Bromwich förlorade kändes det riktigt bra att gå från X2 till hel gardering. När sedan Empoli i match 4 ledde med 2-0 såg allt riktigt bra ut. Huesca och Girona tog ledningen i sin matcher och åtta rätt var där med över 10 000kr. Men så kom Empolis ras. Laget tappade 2-0 till 2-2, två spelare blev utvisade och på stopptid släppte man in två mål till. Alla som någon gång fått spark på pungen vet hur jag kände igår. 

Idag nya tag och med dagens förslag går jag verkligen för pengarna. 

1. Arsenal-Manchester City

Hur jag vrider och vänder så kan inte jag se hur City ska förlora den här matchen. Det finns inte i min värld att City inte tar sig till final. Arsenal har förvisso spelat upp sig i ligan, men City är klasser bättre. Trots att jag tror mycket på City kommer jag att med alla täcken på den reducerade systemet. 

2. Norwich-Burnley

När man ser på den här matchen så är det inte precis att det vattnas i munnen. Norwich har redan checkat ut för säsongen, medan Burnley vinner och få med sig poäng fast man egentligen inte förtjänar det rent spelmässigt. Utan att analysera för mycket, så kommer jag att ta med X2 i den här matchen då jag tycker att Norwich är så pass usla att man inte kommer att vinna någon mer match i år. 

3. Fulham-Sheffield W

Fulham missade chansen att haka på toppduo genom att spela oavgjort i den senaste omgången mot West Bromwich. Nu får man rikta in sig på play-off. Här tycker jag att det finns stor risk att viktiga spelare vilas och att laget inte går på för fullt. Jag kommer att gå emot Fulham för att gå för pengarna. Krysset sträckas till 14% och tvåan till 10%. Här finns pengarna.

4. Hull-Luton

Vilken ångest match! Hull som i vintras var med och hotade om topplaceringar har sålt sina bästa spelare och sedan dess sjunkit som ett sten i tabellen. Inför den här omgången ligger laget alltså på en nedflyttningsplats med två poäng upp till Charlton. Luton i sin tur hade en mardröms inledning men sakta med säkert har laget kämpat upp sig och ligger på samma poäng som Hull inför den här matchen. Hull förlorade i veckan med hela 8-0 på bortaplan mot Wigan, medan Luton spelade oavgjort mot QPR. Med tanke på hur Hull sett ut andra delen av säsongen väljer jag att ta med X2 i den här matchen. Jag tror också att en spik på Luton kan vara bra. 

5. Middlesbrough-Cardiff

Middlesbrough tog en viktig seger i den senaste omogen på bortaplan mot Reading. En seger som betyder stort kliv mot ett nytt kontrakt. Säsongen i sig är en stor besvikelse för Middlesbrough som tippades av många tillhöra toppen i år. Cardiff i sin tur har sista play-off platsen men jagas av i första hand Millwall och Swansea. Här får Cardiff gälla som favoriter och jag tror att man klarar sig långt med X2. Jag kommer dock att lägga övervikt på bortaseger på den reducerade systemet. 

6. Preston-Birmingham 

Den här matchen kan bli en riktigt avslagen historia. Preston missade chansen att haka på striden om play-off platserna genom att förlora mot Brentford på bortaplan. Birmingham i sin tur behöver en poäng för att säkra kontraktet. Lagets form är inte bra. Innan uppehållet hade laget fem raka utan seger och efter uppehållet tagit bara tre poäng. Jag kommer att helgardera den här matchen. 

7. Swansea-Bristol C

Spännande match på förhand. Vi har ett hemmalag som ligger tre poäng efter Cardiff och Bristol City har två poäng mindre än Swansea. Med andra ord det ska mycket till om Bristol kommer att blanda sig i den striden. Här tror jag att vi har ett mycket motiverad hemmalag. Jag tar med mig krysset och då tror jag att vi är säkra i den här matchen. 

8. QPR-Millwall

QPR är klara med säsongen och även om man plockat poäng här och där tror jag att man får svårt här. Millwall jagar den sista play-off platsen och har allt att spela för. På den reducerade systemet kommer jag ta med alla täcken och lägga övervikt på bortaseger. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.