22 juli, 2024

Topptipset 19/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Iskallt igår lördag, där min idé på att gå emot Fulham inte gick hem. Nya tag idag söndag med en trevlig kupong. 

1. Manchester United-Chelsea

Andra semifinalen i FA-cupen som spelas på söndag, där United tar emot Chelsea. Här är det verkligen synd att man inte får se startelvorna innan man sträckar på. United spelade i torsdags på bortaplan mot Crystal Palace och vann med 2-0, men utan att imponera egentligen. Chelsea i sin tur spelade mot Norwich och har 48-timmars mer vila än United. United som ställde upp med ordinarie lag mot Palace sträckas högt hos svenska folket. För att vara på den säkra sida kommer jag att ta med alla täcken, men X2 lockar måste jag säga. 

2. Tottenham-Leicester

En match där båda lagen måste gå för seger. Om vi börjar med hemmalaget så ligger Spurs på en sjunde plats och är en pong bakom Wolverhampton. Leicester i sin tur jagar tre poäng för att kunna behålla sin planering bland topp fyra lagen. Hemmalaget har något bättre form, men jag tycker att spelet inte varit det bästa. Ofta ser Tottenham uddlösa ut och är inte Kane eller Son på humör har man svårt att skapa målchanser. Leicester i sin tur blandar och ger. Laget saknar en del viktiga spelare i den här matchen. Det är fint spelvärde på Leicester, men jag kommer att plocka med alla täcken. 

3. Bournemouth-Southampton

Riktigt svårtippad match där hemmalaget spelar med kniven mot strupen och Southampton som inte har något att spela för. Hemmalaget ligger tre poäng bakom Watford och med andra ord måste man gå all in här. Laget kommer till den här matchen med ett par spelmässigt bra insatser men trots det har laget inte plockat några poäng i dessa matcher. Sains i sin tur har fin form och är obesegrade i fem raka matcher. Jag kommer här att chansa och spika hemmalaget. På den reducerade systemet tar jag med alla täcken. 

4. Roma-Inter

Stormatch väntar i Rom med två lag som jagar viktiga poäng. Inter har fortfarande möjlighet att hota Juve om guldet. Conte har skakat liv i truppen och Inter kommer till den här matchen med en förlust på de fem senaste. Roma i sin tur har Milan och Napoli jagandes bakom sig. Laget kommer till den här matchen med tre raka segrar men det är segrar mot betydligt sämre motstånd än vad Inter är. Jag kommer att plocka med alla täcken i den här matchen, men på den reducerade systemet kommer jag ha övervikt på Inter seger. 

5. Napoli-Udinese

I och med att Milan vann igår så ligger stor press på Napoli. Laget ligger inför den här matchen tre poäng efter Milan i kampen om den sista Europa League platsen. Udinese i sin tur behöver plocka några poäng till för att säkra kontraktet. Jag tror dock inte att det blir några poäng här. Jag spikar ettan. 

6. Atlético Madrid-Real Sociedad 

Sista omgången i Spanien, där hemmalaget behöver ta minst en poäng för att säkra tredje platsen. Sociedad i sin tur behöver vinna för att i första hand säkra direkt platsen till Europa League. I andra hand behöver laget ta en poäng för att säkra topp sju placering. Sociedad har 55-poäng, Getafe ligger sjua med 54-poäng och Valencia åtta med 53-poäng. Även Granada har en liten chans då laget har lika många poäng som Valencia. Atlético är självklart bättre lag och formen talar för en hemmaseger, men ska vi få någon högre utdelning måste det skrälla i den här matchen. Motivationen hos hemmalaget kan vara det som avgör. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

7. Elsborg-Djurgården

Allsvenskan avslutar kupongen med två matcher. Den första spelas i Borås där hemmalaget kommer från en rejäl smäll senast mot Häcken. Boråsarna förlorade med hela 6-0. Djurgården har spelmässigt inlett Allsvenskan svalt, men två raka segrar gör Djurgården till ett topplag. Trots att spelet inte imponerat i början har laget bara en förlust på de fem senaste matcherna. Hade Elfsborg inte förlorat så stort senast och fått Simon Strand utvisad hade jag gått på hemmaspåret. I och med förlusten mot Häcken är Elfsborg svårbedömda. Självförtroende efter en sån smäll är i botten och här kommer man säker att prioritera defensiven. Oftast när ett lag förlorar så stort väljer man att säkra defensivt och minimera misstagen. Jag kommer att plocka alla täcken i den här matchen. 

8. Sirius-Norrköping

Kupongen avslutas med en spännande match där Sirius tar emot serieledaren Norrköping. Bortalaget flyger just nu och imponerar stort i inledningen av serien. Sirius har gjort det bra även dem och laget bortsett från AIK matchen har spelat ett fint fotboll. Många kommer här att gå på Norrköping, men jag tror att hemmalaget har en liten chans att skrälla. Norrköping kan inte vinna hur länge som helst. I jakt på stor utdelning kommer jag att plocka alla täcken i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.