20 maj, 2024

Tankar kring den första omgången av Allsvenskan

Den första omgången av Allsvenskan är färdigspelad och jag ska börja med att hylla fansen. Herregud vilka bortafölje vi fick se i den första omgången. Att storlagen har med sig många supportrar är inget nytt men att se Värnamo, Sirius, Degerfors med flera åka i mängder med folk värmer mitt hjärta. 

Själv befann jag mig på Hammarby premiär som bjöd på folkfest som vanligt när det kommer till Bajens matcher. Till själva matchen återkommer jag. 

Malmö-Kalmar FF 1-0

Omgången inleddes med en allvarlig sak. Aftonbladet avslöjade vilken startelva och vilken taktik Henrik Rydström skulle använda sig i Malmös match mot Kalmar. Det här tycker jag borde kännas obehagligt för Rydström. Att någon nära honom läcker till pressen kan inte kännas kul. Frågan är nu hur man kommer att hantera det hela inom gruppen. Det är absolut inte bra om alla nu börjar misstänka varandra. 

Malmö var det bättre laget under 60-minuter men det krävdes en tveksam straff för att spräcka Kalmars nolla. Därefter var det Kalmar som låg på och skapade en del chanser. Malmö var stundtals illa ute och Kalmar borde ha kvitterat men saknade skärpan. Därmed fick MFF den starten laget behövde. 

Djurgården-Brommapojkarna 3-1

Djurgården hade inga större problem att besegra Brommapojkarna. Laget såg tunga ut och det ser ut som laget hittat energi som man saknade efter Europa spelet i semifinalen av Svenska cupen mot Häcken. Magnus Eriksson var riktigt bra och tillsammans med Hampus Finndell, Gustav Wikheim och Victor Edvardsen sårade de ett ihålig BP som inte hade mycket att sätta emot. Trots seger så är det fortsatta frågetecken kring lagets defensiv. 

Hammarby-Degerfors 3-1

Hammarby riktgt bra första 20 min. Tappade och Degerfors var nära 2-1. Överraskade med att slå bollar bakom försvaret samtidigt som Degerfors började agera utan ödmjukhet. 

Norrköping-Sirius 1-1 

Norrköping enkla genom bollar mot Totte Nyman som var nyttig. Peking ska vara nöjda med 1-1 då Sirius var bättre. Imponerade att se hur Sirius tog tag i matchen direkt efter Norrköpings kvittering. 

Halmstad-AIK 1-0

Mannfall hos båda lagen. HBK utan Johansson imponerade att trots ändringarna uppträda så pass stabilt som man gjorde. Fisher och Goudetti borta i AIK som hade svårt att bryta sig igenom. 

AIK fick spela en hel del på kanterna där man saknades ideér och kvalité att komma till målchanser. Halmstad fick god tid på sig att förflytta laget och stänga ytorna som AIK ville komma åt. 

HBK var bättre på mitten där AIK med Durmaz hade svårt. Med tanke på att Andreas Johansson saknades i HBK borde AIK satt större tryck på backlinje. 

IFK Göteborg-IFK Värnamo 0-1

IFK kom ut med energi och var det bättre laget i den första halvleken. Värnamo kom dock in i matchen och Göteborgs tank blev tom. När matchen satte sig så var Värnamo bättre. 

Elfsborg-Häcken  0-2

Häcken riktigt stabila och formen från cupen har hållit i sig. Elfsborg gjorde ingen dålig match men Häcken var nummer för stora. Elfsborg hade för övrigt tryck och kändes att en kvittering låg i luften men så visade Häcken klass när man kontrade in 2-0. 

Mjällby-Varberg 2-2

En match som jag inte hade möjlighet att se men när det plingade 2-0 i mobilen så tänkte jag. Jaha formen håller i sig. Men så lyckades Varberg både reducera och kvittera. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.