22 juni, 2024

Speltips: Häcken-Elfsborg

Ingen lycka förra helgen med mina speltips. Formen är så där av fyra spel gick tre med förlust. Nya tag denna helg och i väntan på att stora ligorna drar igång får vi nöja oss med svenskt fotboll. 

I den 17:e omgången av Allsvenskan tar Häcken emot Elfsborg. Toppmöte där viktiga poäng står på spel. 

Elfsborg kommer till den här matchen med fyra poängs försprång och en match mindre spelat än Häcken. Med andra ord mycket press ligger på hemmalaget i den här matchen. Samtidigt som Häcken är mitt i Europa kval där i veckan laget spelade 0-0 mot Klaksvik. Med andra ord är det här perfekt läge att möte Häcken. 

Häcken som föll i den senaste omgången på bortaplan mot IFK Värnamo i en match som Häcken var bättre i den första halvleken sett till skapade målchanser. Dock hackade spelet en hel del tycker jag. Det såg långsamt och stundtals uddlöst framåt. I den andra halvleken var Värnamo det bättre laget och segern var inte alls oförtjänt. 

Elfsborg i sin tur har inte förlorat en match sedan i premiären då man på hemmaplan föll mot just Häcken. I den senaste omgången visade man effektivitet när Djurgården kördes över på bortaplan. 

På förhand är det här en oviss match dock tror jag att Häckens kvalspel kan ge Elfsborg fördel i den här matchen. 

Mitt spel blir att Elfsborg inte förlorar matchen och det till 2.08 gånger insatsen. 

BK Häcken-Elfsborg 

Tips: 2 asian handicap 0 

Odds: 2.08@Unibet 

Insats: 1 Unit 

Allsvenskan 2023

Halmstads att komma före Brommapojkarna 

Odds: 1.85@Svenska/Spel

Insats: 2 Unit 

Marcus Berg under 12.5 mål

Odds: 1.85@Unibet 

Insats: 1.5 Unit 

Som jag har längst att kunna slippa ta med id-kort. Nu är det äntligen möjligt och den nya tjänsten startar redan på måndag. 

Jag jublade när jag nåddes av nyheten för några veckor sedan att man ska kunna ha sitt ID-kort i bank-Id. Idag kom nyheten att Bank-ID kommer att släppa en uppdatering där man kommer kunna ansöka om digitalt ID-Kort. 

Användningen av ditt digitala ID-kort skyddas av ditt BankID eftersom du identifierar dig varje gång du ska visa det. Dessutom finns många tekniska skydd som ett fysiskt ID-kort inte har, som ljud och bildeffekter, kopieringsskydd och rörlig QR-kod. Det blir därför lättare för den som kontrollerar din identitet att göra rätt och säkerställa äktheten. Digitalt ID-kort från BankID rekommenderas av branschorganisationen Svensk Handel.

Öppna BankID-appen och klicka på ikonen ”ID-kort”, därefter identifierar du dig med BankID för att kunna aktivera ditt digitala ID-kort. Du behöver ditt giltiga svenska pass eller nationella ID-kort utfärdat av polisen. Följ instruktionerna för att läsa av identitetshandlingen. Nu är ditt digitala ID-kort klart att användas.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.