22 maj, 2024

Andra raka seger för Åtvidabergs FF

Det var länge sedan som jag skrev något om mitt kära Åtvidabergs FF. ÅFF huserar nu mera i Division 2 och efter många år i mörkret känns det mycket bättre inför den här säsongen. Ledarstaben har handplockat spelare som vill vara i Åtvidabergs FF och som vi utvecklas och vill något med sitt fotboll.

Vi tog andra raka segern när Mjölby besegrades på bortaplan med 3–1. Vi kom till spel utan Vinicius och Kevin Johansson. Istället fick Daniel Jamil och Ali Kachmar förtroende från start.

Inledande tio minuterna var jämna utan några stora målchanser. Första farlighet kom i den 17:e minuten. Efter ett etablerad anfall anföll hemmalaget via vänstersidan och efter ett inlägg kunde Edvid Hellqvist nicka men Hugo Claesson räddade det något tama avslutet.

Vi anföll en hel del på vår vänsterkant och i den 27:e minuten slog Albin Bergström en lurig frispark. Carl Thulin fick dessvärre inte något träff framför målvakten.

Mjölby hade för taktik att hitta bakom vår backlinje med länge bollar. I den 29:e minuten lyckades man med det när Markus Assarsson kom fel i det defensiva jobbet och öppnade upp för Mårten Andersson som kom fri med Claesson. Claeson kom dock bra just och Anderssons avslut gick över.

I slutet av den första halvleken tog hemmalaget ledningen. Elliot Thelin tråcklades igenom och turligt fick med sig bollen fram till Andersson som från nära håll överlistade Claesson i målet.

Den första halvleken var annars en jämn historia där vi dock saknade farten i det offensiva spelet. Defensivt var vi kompakta och förflyttade laget bra vilket gjorde att hemmalaget hade svårt att komma till några farliga målchanser.

I halvtid gjorde vi dubbelbyte där Erik Troqe och Tufve Östlund kom in. Det var bättre fart i vårt offensiva spel efter halvtidsvilan. Vi var även aggressivare defensivt på mitten och i det offensiva spelet satte vi fart på bollen.

Direkt i inledningen av den andra halvleken kvitterade vi. Efter ett snabbt anfall som Srdjan Sotro drog upp kunde Troqe från distans skjuta in kvitteringen.

Två minuter senare var vi nära att ta ledningen när Troqe kom till nästa avslut men den här gången sköt anfallaren över.

I den 58:e minuten tog vi ledningen när Albin Bergström skickade in bollen in i straffområdet som hittade fram till Oskar Christensson. Christensson vände upp och placerade in ledningsmålet.

Bara tre minuter senare ökade vi på till 3–1. Även den här gången var det Bergström som låg bakom målet. Han tog sig runt på kanten och hittade fint fram till Christensson som från nära håll utökade ledningen.

Sista halvtimme bjöd inte på någon spänning. Hemmalaget hade en del boll men saknade spets framåt och hotade aldrig riktigt. Vårt försvarsspel under sista halvtimme var bra där vi höll ihop lagdelarna och bjöd inte på något gratis.

Om man ska ta med något negativt så kan jag tycka att prestationen offensivt kunde ha varit bättre under en längre period än bara 15-minuter in i det andra halvleken. Dock räckte det den här gången och det får vi ta med oss inför nästa match som är på söndag.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.