22 maj, 2024

2024-05-04: Allsvenskt trippel

Idag lördag drar den sjunde omgången av Allsvenskan igång. Här kommer lite tankar kring en trippel som jag tycker är värt att spela på.

På Studenternas i Uppsala tar hemmalaget Sirius emot Häcken. Här har vi två lag som inlett den här säsongen svajigt. Om vi börjar med Sirius så har man varit svajiga i inledningen av säsongen. Två raka segrar i början mot Halmstad och Kalmar har bytts ut med tre förluster och en oavgjord på de fyra senaste matcherna.

I den senaste omgången blev det förlust på bortaplan mot Elfsborg och Sirius har på de fyra senaste matcherna gjort bara ett mål. Dock underliggande siffror ser bra ut och Sirius skapar chanser dock har man varit ineffektiva framför motståndarnas mål.

Häcken i sin tur har tre segrar, en oavgjort och två förluster så här långt. I den senaste omgången föll man på hemmaplan mot Norrköping med 2–1. Fyra av lagets första sex matcher har gått över 2.5 mål.

Här tror jag på att vi kommer se mål och jag över 2.5 mål är ett bra spel.

Andra matchen är mellan Elfsborg och Malmö FF. Malmö har som väntat mer eller mindre kört över all motstånd. Det var egentligen mot Djurgården borta och Västerås hemma som man hade problem. Nu väntar en match mot Elfsborg som har problem i backlinjen där två ordinarie mittbackar är avstängda.

Elfsborg inledde säsongen med att tappa 2–0 till 2–2 mot IFK Värnamo på hemmaplan. Därefter hade man tur när man besegrade Västerås på bortaplan. Efter tre raka förluster men i den senaste omgången blev det seger mot Sirius.

Trots att Malmö hade en tuff match i veckan i finalen av Svenska Cupen där man vann på straffar så tycker jag att Malmö bör vinna här.

Sista matchen är mellan Hammarby och Värnamo. Kim Hellberg ställs mot sitt gamla lag. Hammarby har börjat säsongen svajigt tycker jag. Att det finns en hög höjd i det här laget är inget att tvivla på men jag saknar dock stabilitet. Framförallt så har lagets bortaspel varit allt för dåligt om vi ser till inledningen av den här säsongen och även tittar på vad man presterade förra året.

Hammarby har en del skadeproblem inför den här matchen men trots det så bör man vinna mot ett Värnamo som inte ser alls bra ut. Värnamo har inlett säsongen bedrövligt och jag tycker att spelmässigt ser det illa ut och jag tycker att Värnamo riskerar att åka ur om en förbättring inte sker.

I mina ögon ska Hammarby vinna den här matchen.

Speltips:

Sirius-Häcken över 2.5 mål

Elfsborg-Malmö 2

Hammarby-IFK Värnamo Hammarby över 1.5 mål

Odds: 4.24@bet365

Lycka till!

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.