23 februari, 2024

Därför fick jag sluta i ÅFF

Återigen har mindre diskussion dykt upp på SvenskaFans.com där supportrar får skriva sina åsikter. Diskussionen handlar om Aftonbladets uppgifter om att det förekommit matchfixning i ÅFF. Det kommer jag att återkomma till med mina egna tankar i ett annat inlägg. 

Det som beror mig är att en person med nicknamnet Bruket4Ever har vid flera tillfälle skrivit att personer med insyn i ÅFF vet varför jag slutade. Jag tycker att skriva på det sätter lämnar många frågetecken hos läsare på det forumet. Därför kommer jag i det här inlägget att beskriva allt som hände och varför jag fick lämna mitt uppdrag inom ÅFF. 

Under sommaren 2018 skulle ÅFF värva två brasilianska fotbollsspelare. Jag var från första början inblandad i det övergången. Jag har gjort många övergångar under min tid i ÅFF och jag var van hur det hela skulle gå till. Med brassarna var det annorlunda. Det första uppgifterna jag fick från en person i sportgruppen var att spelarna skulle gå på lån till ÅFF. Jag och dåvarande tränare i ÅFF hade tät kontakt kring det här övergången. Eftersom övergången behövde bli godkänd av FIFA i tid behövde alla papper bli korrekta. 

Jag pratade med spelarna agent och fick då veta att spelarna inte hade proffskontrakt i sina hemländer. Jag kontaktade sportgruppen för att se hur vi ska gå till väga. Om spelarna inte hade proffskontrakt och skulle gå på lån till ÅFF skulle det hela enligt Svenska Fotbollförbundet gå snabbare. 

Efter en del mail fick vi alla papper och det hela skickades in till förbundet som godkände lånet. Nu skulle alla uppgifter lämnas till FIFA för godkännandet. Jag lämnade in allt i tid, men FIFA stoppade övergången. Det visade sig att spelarna hade proffskontrakt i sina hemländer. Självklart började det brinna nu. Nya samtal, nya mail fram och tillbaka. Det hela ledde att både agenten och personen i sportgruppen kunde inte minnas att via telefon diskuterade kontrakt med mig. Båda dessa var medvetna att någons huvud skulle rulla. 

En extern sponsor skulle finansera övergången och han var självklart inte glad. Det hela ledde att brassarna inte fick komma då transferfönster stängde och nu skulle den ansvarig ställas till svars. 

Efter flera samtal med dåvarande ordförande fick jag på fredag besked från honom att styrelsen tagit beslut att avskeda mig. Jag bad om att få tid på mig att samla ihop mina saker och om jag kunde få sluta på måndag. Svaret blev nej, ”dom vill att du lämnar nu”. När jag frågade vilka var ”dom” fick jag inget svar. Jag packade mina saker och lämnade ÅFF. 

På lördag fick jag veta att en person stod på dåvarande Sandelius och berättade för kompisarna hur han hade sett till att jag fick sluta. 

Det här sanningen kring det hela och nu sätter jag punkt för den här gången. 

Ta hand om varandra för det är en hård värld vi lever i. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.