20 maj, 2024

De stora lagen dansade bäst

Veckan går mot sitt slut och jag tänkte ge lite tankar kring matcherna som spelades i veckan. Både Champions League och Europa League drog igång med slutspel.

I tisdags fick vi se United förlora mot ett skadedrabbat PSG. Alla vi trodde att PSG skulle ta sig enkelt vidare när vi såg lottningen och i vilken form United var då. När matchen väl drog igång gällde United hos många som knappa favoriter. United gjorde ingen dålig match, men PSG visade att även utan Cabana och Neymar så är man ett lag i världsklass. United med Solkjaer hade gått bra i ligan, men nu stod PSG för motstånden och inte Fulham eller Leicester. Angel Di Maria var utbuad av publiken i den första halvleken. Han blev ”elakt” tacklad i slutet av första halvleken. Men han reste sig och passade fram till PSG:s båda målen. United ska åka nu till Paris för att vända ett omöjligt läge.

Trist, sömnigt och tråkigt var det i Roma när Roma och Porto drabbade samman. En match som på förhand var 50-50. Roma är ett lag som svarat för ojämna prestationer i ligan. Mot Porton klev unge Nicolo Zaniolo fram och med två snabba mål såg han ut att ge Roma ett jätte läge inför returen. Roma skulle dock inte vara Roma om man inte bjöd in motståndare till dans. Porto reducerade och nu räcker det för portugiserna att vinna hemma med 1-0 för att ta sig vidare.

I onsdags fick vi se Ajax spela mer eller ut Real Madrid Ibsen första halvleken, men Real Madrid visades vara ett nummer för stora. I den andra halvleken tog jätten vara på Ajax misstag och vann matchen med 2-1.

Tottenham har i ligan åkt på skadesmäll efter skadesmäll men trots det har laget fått med sig resultat. Trots en spelmässigt jämn match tog Tottenham med 3-0 seger inför returen mot Dortmund. Två snabba mål i slutet av matchen kan kosta Dortmund avancemang. Nu tror jag i för sig om något lag kan vända på 0-3 underläge så är det Dortmund med tanke på vilken höjd detta lag ändå har.

Igår spelades 16-dels finalerna i Europa League och självklart låg mitt fokus på Malmö-Chelsea. En fråga som inför matchen delade Sverige var ”om det är bra för svenskt fotboll att Malmö går långt ute i Europa”. Min mening är att Malmös framfart ute i Europa kan vara dåligt för Allsvenskan. Jag menar om MFF får ännu mer pengar än vad de redan har, finns det risk att det blir samma lag som vinner Allsvenskan år ut och år in. Det tycker jag inte är speciellt spännande. Själva matchen då? Jodå det påminde en del om Ajax-Real Madrid. Bortsett att Ajax skapade en del målchanser. MFF gjorde en bra match både taktiskt och spelmässigt. Chelseas första mål kom i en bra MFF period, men på den här nivå har man inte råd med markeringsmissar. Samma sak gäller dör Chelseas andra mål. Även den kom när MFF pressade på för en kvittering och i en period då Chelsea var skakade. Förvisso fick MFF med sig en reducering men någon vidare avancemang blir det inte. Jag förstår inte heller medierna som skrev efter matchen att hoppet levde. Vilket hopp? Marcus Rosenberg sammanfattade det hela mycket bra i expressen TV, när han sa att chanserna att få vidare är mycket små.

Till sist vill jag ge eloge till MFF-fansen som gjorde sitt på läktaren för att heja fram sitt lag. Fantastiskt inramning bjöds vi på och även Chelseas storspelare var imponerade.

Ett Omotiverat Arsenal föll på bortaplan mot BATE Borisov i en match som inte bjöd på någon vidare underhållning. Minus grader och uselt plan gjorde sitt. Nu tror jag att Arsenal löser ett vidare avancemang i alla fall.

Valencia svarade för en bra insats på bortaplan mot Celtic. Valencia som haft svårt att vinna matcher i ligan skaffade sig ett bra utgångsläge via 2-0 seger.

Från gårdagen kan vi även notera att Lazio föll på hemmaplan mot Sevilla. Mest underhållande matchen bjöd franska Rennes och Real Betis på. Matchen slutade 3-3 efter att Betis kvitterade på stopptid.

Nästa vecks fortsätter Champions League och det väntar en del spännande matcher i Europa League.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.