25 april, 2024

Max Olsson vill ta en startplats i ÅFF

Max Olsson kom till Åtvidabergs FF inför den här säsongen. Han började sin karriär i Tomelilla IF, men gick till Malmö FF redan som 12-åring. Fram till förra säsongen spelade han i MFF:s U19-lag

Från Malmö gick han vidare till IFK Värnamo, där han gjorde elva matcher i Superettan. Under andra delen av säsongen blev han utlånad till Lunds BK.

Jag har haft en spännande resa under tiden som fotbollsspelare. Efter sex år i MFF gjorde jag debut i IFK Värnamo. Nu är jag i ÅFF och det känns riktigt bra. Vi har bra trupp och våra träningar  varit riktigt bra, säger Olsson.

Olsson beskriver sig själv som en kraftfull anfallare.

Mina stora styrkor är att jag är snabb, trots att jag är stor och stark, säger Olsson.

Förra året blev det sparsamt med speltid både i Värnamo och Lund. Nu vill Olsson ta nästa steg.

Jag vill ta en plats i startelvan. Jag tycker att vi har riktigt bra trupp. Det är en bra grupp och det har varit lätt att komma in, konstaterar Olsson.

Olsson har stora förhoppningar på den kommande säsongen.

Vi kommer att vara på den övre delen av tabellen. Vi har en bred trupp och behöver inte vara oroliga när skador och avstängningar kommer, säger Olsson.

Olsson valde att flytta till Åtvidaberg för att ha nära till Kopparvallen. Det är första gången i sin karriär som han inte har familjen nära sig.

Hittills har det gått bra. Jag har inte haft hemlängtan ännu, men det kan bero på att det har gått så kort tid. Jag har även åkt hem på besök när vi varit lediga. Den här veckan har jag min flickvän här så det känns bra, säger Olsson.

På sin fritid umgås Olsson med kompisar och tränar även en del. Utöver det följer han en del annat fotboll.

Jag håller på Manchester United så det blir en del Premier League. Det är så kul att se att laget spelar bättre nu när Solkjaer tagit över. I Sverige följer jag så klart MFF eftersom jag var där under sex år. Jag såg matchen igår mot Chelsea och om MFF spelar som igår blir dem svårstoppade att ta guld, avslutar Olsson.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.