19 maj, 2024

Förlust för ÅFF mot Motala

I tredje träningsmatchen blev det förlust på hemmaplan mot Motala AIF med 0-2.

Vi inledde matchen att direkt skapa en målchans. Efter slarvigt uppspel från MAIF kunde Max Olsson spela fram Patrik Gustavsson som avslutade med ett skott strax över.

Den här matchen var extra speciell för två spelare.

I den 6:e minuten fick vi en frispark strax utanför Motalas straffområde. Dardan Mustafa skruvade bollen över muren, men målvakten svarade för fantastiskt räddning.

I den 10:e minuten tappade vi bollen och Motala ställde snabbt om. Bröderna Raku spelade väggspel där Renato Raku frispelade Eldin Lugonja som rakade in ledningsmålet.

I den 22:e minuten skapade vi bra kvitteringschans, när Mustafa spelade fram Theo Skarm som avslutade. Målvakten i Motala svarade för ännu en fin räddning.

Två minuter skapade gästerna en möjlighet. Efter en hörna skarvade Lugonja bollen över målet.

Med sju minuter kvar av den första halvleken skapade gästerna nästa möjlighet. Andre Raku tog sig förbi flera försvarare och testade skott från distans. Henrik Gustavsson tvingades till en kvalificerad räddning.

Vi inledde den andra halvleken piggt och i den 49:e minuten blev Patrik Gustavsson frispelad av Mustafa. Gustavsson kom fri med målvakten men blev fälld, precis när han skulle avsluta. Hemmaspelare ropade på straff men huvuddomaren valde att fri.

I den 55:e minuten skapade vi nästa möjlighet. Efter en kort hörna sköt Egnell på en täckande försvarare. Bollen nådde fram till Olsson som sköt, men dessvärre strax utanför.

Vi var mycket aggressivare i vårt presspel i inledningen av den andra halvleken. Motala som avslutade bra den första halvleken hade inte mycket att säga till om i inledningen av den andra akten.

Mitt i vårt press stack Motala upp i en kontring. Galon Slika spelade ut bollen till Raku som tog sig in i straffområdet, men hans avslut räddades av Viktor Astor. Astor ersatte Henrik Gustavsson i målet.

I den 65:e minuten var vi ytters nära att kvittera. Efter en kort hörna slog Olsson bollen in i straffområdet. Motala tappade markeringen helt på Skarp som nickade, men målvakten fick upp en hand i sista stund och räddade.

Vi hade mycket boll resten av matchen men hade svårt att skapa några heta målchanser. Motala bakade hem och bjöd inte på några ytor, samtidigt som rörelse hos oss var inte det bästa heller.

Christoffer Karlsson var tillbaka i ÅFF och gjorde ett inhopp under sista kvarten. Det var just Karlsson som orsakade Motalas andra mål i matchen, när han spelade bollen rakt i gapet på Eldon Silka som kunde enkelt ensam med Astor placera in 0-2.

Karlsson kommer enligt tränaren Rickard Johansson att agera som backup om skador och avstängningar skulle ställa till det.

Några fler chanser eller mål blev det inte. Vår första förlust på försäsongen. Den här insatsen var inte speciellt bra, framförallt i den första halvleken var vi för passiva. Sett till vad lagen skapade hade varit mer rättvist med oavgjort.

I nästa match väntar IFK Norrköping på hemmaplan.

En tanke på “Förlust för ÅFF mot Motala

  1. Besvikelse att se Åtvidaberg förlora mot ett division 2 lag, man blir ju automatiskt nervös och rädd för kommande säsong, om laget inte änns kan vinna mot ett division 2 lag. Såna här matcher måste laget kunna vinna, enligt mig.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.