22 maj, 2024

Flera skrällar i andra omgången

Jag skrev att den första omgången inte bjöd på några överraskningar, men i den andra omgången av Svenska Cupen bjöds vi på flera skrällar.

I lördags blev Östersund utslagna efter förlusten på bortaplan mot BK Karlstad. Östersund fick svårt mot Karlstad som spelade med lågt försvarsspel och var vassa i sina omställningar. Östersund tog dock ledningen i matchen genom Alem Islamovic som från elvameter gav ÖFK ledningen. Karlstad kom dock tillbaka och kvitterade i slutet av den första halvleken genom Liridon Selmani. Östersund styrde spelet även i den andra halvleken, men i den 68:e minuten bjöd Östersunds målvakt Viktor Edvardsen på friläge och 2-1 var ett faktum. Karlstad fortsatte efter det att skapa många lägen för 3-1. Och den 77:e minuten kunde också KBK sätta sitt tredje mål för dagen. 

ÖFK flyttade i slutskedet upp sina positioner och fick in en 2-3-boll med ett par minuter kvar av ordinarie tid men matchen slutade med seger för Karlstads BK med 3-2.

Elfborg fick bara 1-1 i sin match mot IK Frej. Det var Elfsborg som ägde matchen och skapade målchanser, men det var Frej som i den 37:e minuten tog ledningen. Samuel Holmén räddade dock en poäng när han stötte in kvitteringen i den 95:e minuten.

I övrigt besegrade Djurgården på bortaplan Hässleholm med klara 3-0. Halmstad skrällde på bortaplan mot IK Sirius och AFC Eskilstuna besegrade IFK Värnamo med hela 4-0. Degerfors hade länge ledningen mot Falkenberg på bortaplan, men hemmalaget vände underläge med två snabba mål.

Även söndags matcher bjöd på flera överraskningar. Hammarby fick bara 1-1 på bortaplan mot Eskilsminne. Den första halvleken var jämn där hemmalaget gjorde det svårt och jobbigt för Bajen som inte fick igång sitt eget spel. När sedan Hammarbys försvar gick bort sig kunde Filip Egger placera in ledningsmålet. I slutet av den första halvleken kvitterade Bajen genom en fin slagen frispark av Imad Khalili. Trots att båda lagen skapade chanser i den andra halvleken slutade matchen 1-1.

Den stora skrällen under söndagen svarade Nyköpings BIS för, när laget på hemmaplan besegrade Örebro SK. Båda lagen inledde matchen piggt och det skapades målchanser åt båda håll. Trots flera fina lägen var det mållöst i halvtid. I den andra halvleken tog hemmalaget ledningen genom Jasen Romero som utnyttjade passivitet hos borta försvaret. Hemmalaget slog vakt om ledningen och ÖSK hade fortsatt svårt att driva upp tempot och skapa några farlighet. Hemmalaget kunde istället hålla undan och vinna matchen.

AIK fick nöja sig med 1–1 borta mot Norrby IF. AIK inledde matchen bäst och skapade ett par fina lägen, men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen. Dardan Rexhepi slog ett bra inlägg som nådde fram till Richard Yarsuvat som nickade in ledningsmålet. Målet kom i den 25:e minuten. Med två minuter kvar av den första halvleken kvitterade AIK. Tarik Elyounoussi fick på ett hårt skott som tog på en spelare och seglade över målvakten. Trots att AIK fick med sig bara 1-1 har laget allt i egna händer inför den avslutande omgången.

Häcken vann i den första omgången med 6-1 mot Brage IK. I den andra omgången blev det seger mot Rosengården med 4-0 och nu väntar en avgörande match mot Brommapojkarna i den avslutande omgången.

Igår kom nästa skräll när Öster besegrade Malmö FF med 2-1. Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget ledningen i den 52:a minuten. Ett inlägg nådde fram till Dragan Kapcevic som satte dit ledningsmålet för Öster. MFF replikerade omgående. Bara två minuter efter Kapcevics ledningsmål fick MFF straff. Marcus Antonsson slog den högt, hårt och säkert i nät. MFF jagade en seger och skapade flera bra lägen, men mitt i Malmös press kom avgörandet. Efter en kontring kunde Gustav Ahrn rulla in segermålet i den 89:e minuten.

Den andra matchen mellan IFK Göteborg och GAIS avbröts efter att IFK klacken tänd pyroteknik. I skrivande stund är det oklart när den matchen kommer att spelas klart

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.