20 maj, 2024

Jag är så trött på all gnäll

I helgen avslutades kvartfinalerna i Svenska Cupen.

Häcken som tog emot GAIS hade inga större problem att ta sig vidare. Det kändes som att GAIS inte orkade att ladda om efter allt som har hänt på och utanför plan. Häcken vann komfortabelt med 4-1, men den stora snackisen handlade om Paulinhos andra gula kort i den här matchen. Det var i slutet av matchen som Paulinho hamnade i en duell med en GAIS försvarare. Domaren bedömde att Paulinho filmade och gav honom andra gula kort. På bilderna kunde man se att Paulinho inte filmade. Jag hoppas nu att disciplinnämnden går in och häver Paulinhos avstängning.

AIK hade stora problem mot Öster och vann först efter förläggning. Det var en match där AIK inte fick igång sitt spel och ser man över hela gruppspelet så har AIK stora problem. Det är faktiskt individuella prestationer som tog AIK vidare från gruppen och även mot Öster. Det ska dock sägas att det är starkt att vinna trots att man inte spelar bra.

Snackisen efter den matchen var hur vida röker från en bengal störde Östers målvakt på den frisparken som Sebastian Larsson slog in. Öster menade att det var på grund av röken som målvakten släppte in målet. Öster har lämnat in prostest där man kräver en seger. Själv tycker jag att det är så löjligt så det inte finns. Ärligt talat om nu röker påverkade målvakten, varför kallade in målvakten på domaren? Nej otroligt löjligt att skylla en förlust på rök. Jag hoppas verkligen att den protest som Öster lämnat in aldrig blir godkänd.

På förhand var matchen mellan AFC Eskilstuna och Halmstad den mest oförutsägbara. Matchen var jämn och 1-1 ledde oss fram till förläggning. I förläggningen med två minuter kvar avgjorde Gustav Jarl och skickade AFC vidare.

Det bjöds även som bekant på Stockholms derby. Jag vill börja med att hylla båda klackarna som på kort tid fick ihop en fantastiskt TIFO. Själva matchen påminde mycket om vad derby var på 90 och början på 00-talet. Det small hela tiden, precis som förr och klackarna på läktaren gjorde sitt för att heja fram sina krigare. I och med att det blev mycket dueller uteblev skönspelet och knappt en målchans skapades. Matchen gick till straffar och där var Djurgården starkare.

Till sist blir jag så trött på alla som ligger i soffan och följer matcher där bengalerna tänds. Direkt tar man upp tangentbordet för att skriva hur illa det är med rök och bla bla bla. Jag vill bara säga till er skärp er och hylla istället inramning för att istället leka moral poliser.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.