24 april, 2024

Ny stor förlust för ÅFF

Vi inkasserade andra raka förlust när vi föll på bortaplan mot Ljungskile SK med 0-2.

Det var en jämn inledning som vi fick se och med en del kamp på mitten. Efter sju-åtta minuter tog hemmalaget kommandot i matchen och dominerade resten av halvleken.

Första chansen kom i den femte minuten när Dardan Mustafa testade skott från distans som gick över målet. Det var egentligen det enda som vi skapade i den första halvleken.

I den 11:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen i matchen. Efter ett inspel från högersidan kom bollen till Aniekpeno Udo som omarkerade fick på ett bra skott, men Henrik Gustavsson i målet svarade för en svettig räddning.

Sex minuter senare skapade hemmalaget nästa möjlighet. Jakob Olsson utnyttjade passivitet i vårt försvarsspel. Han fick ostört avancera från vänsterkanten in centralt. Olsson fick på ett bra skott som Gustavsson räddade till hörna. På den efterföljande hörnan tog hemmalaget ledningen. Jesper Westermark nådde högst på hörnan och nickade in ledningsmålet för hemmalaget.

Fyra minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0. En lång boll nådde fram till Udo som vann närkampen med Adrian Petersson och kom fri med Gustavsson. Gustavsson räddade både en och två gånger, men bollen kom till Westermark som till slut sköt in bollen i det öppna målet.

I den 30:e minuten var hemmalaget och Westermark nära ett tredje mål, men den här gången nickade Westermark en hörna strax utanför.

I den 41:a minuten skapade hemmalaget nästa möjlighet. Efter ett inkast spelade Amtom Shibb in bollen framför mål. Vi tappade markeringen på Udo som nickade bollen strax utanför.

Rickard Johansson valde att göra en förändring i halvtid, där Daniel Rambin ersattes av Alem Plakalo.

Hemmalaget skapade omgående en bra möjlighet i inledningen av den andra halvleken, när Udo vände bort Adrian Pettersson och sköt via en försvarare till en resultatlös hörna.

I den 50:e minuten ökade hemmalaget på till 3-0. Efter ett inlägg rensade Ishamel Koromo bollen rakt i gapet på Edin Öy som sköt in bollen bakom en chanslös Gustavsson i målet.

Fyra minuter senare bjöd vi på fjärde målet. Jakobsson tilläts komma in i straffområdet och med fyra ÅFF-spelare runt om sig, jobbade han fram bollen till Udo som placerade in 4-0 för hemmalaget.

I den 60:e minuten skapade vi vår andra möjlighet i den här matchen, när Mustafa avslutade från distans och utanför.

I den 68:e minuten bjöd vi hemmalaget på en ny möjlighet. Ett inspel från högersidan lyckades vi inte rensa undan utan Westermark fick avsluta. Gustavsson i målet gjorde en fin benparad och räddades oss från ännu ett baklängesmål.

Hemmalaget slog av på tempot resten av den här matchen och kontrollerade händelserna på plan. Några fler mål eller chanser bjöd vi inte på och matchen slutade 4-0 för hemmalaget.