25 april, 2024

Viktigt att plocka poäng mot lag som Värnamo

Inför matchen mot IFK Värnamo fanns det en del frågetecken hos mig. Efter den tunga förlusten mot Utsikten undrade jag hur laget skulle agera och reagera på det hela rent mentalt.

En annan fråga var hur vi skulle klara oss utan Dardan Mustafa och Andreas Johansson som båda är viktiga för oss. Rikard Johansson valde att ändra i baklinje dels på grund av skador, dels på grund av sämre prestationer. Ishmail Koromo som gjort tre mindre bra matcher fick börja på bänken. 

Vi fick se Andrian Pettersson och Jesper Beurling bilda mittlås och Anton Hallstensson tog Andreas Johanssons plats till vänster i backlinjen. Adam Egnell fick börja från start i Mustafas frånvaro. 

Direkt skapade vi en halvchans när Alem Plakalo spelade in bollen från högersidan. Bollen styrdes av en försvarare i överribban och ut til en resultatlös hörna. 

I den fjärde minuten hittade Oscar Stejdahl fram till Ludvig Holmertz. Holmertz var på väg att komma helt fri med målvakten, men fick bollen för långt ifrån sig och målvakten kunde rädda. 

I den 26:e minuten skapade hemmalaget första riktigt heta målchans när Paulo Alves sköt i burgavel. 

Den första halvleken var en jämn historia, där ingen av lagen hade förmåga att driva upp tempot. Alem Plakalo som spelade i anfallet blev stundtals för ensam och hade svårt att skapa chanser på egen hand. 

I den 36:e minuten skapade hemmalaget en bra möjlighet och även den här gången var det Paulo Alves som höll sig framme. Den här gången sköt han via Adrian Pettersson och strax över. 

Tre minuter senare var hemmalaget nära att ta ledningen. För tredje gången i den första halvleken höll sig Alves framme. Den här gången klackade han ett inspel, men Henrik Gustavsson räddade. 

Med två minuter kvar av den första halvleken skapade hemmalaget nästa möjlighet när vänsterbacken Jesper Ljung testade skott från distans som gick utanför. 

När domaren blåste av den första halvleken var det mållöst och med tanke på hur lite det skapades framåt av båda lagen var resultatet rättvis. 

Direkt i inledningen av den andra halvleken skapade hemmalaget en vass chans, när Ivan Danielsson Andonovski fick på ett bra avslut som gick tätt utanför Gustavssons vänstra stolpen. 

I den 69:e minuten skapade vi en fin möjlighet. Zev Taublieb spelade fram Plakalo som sköt, men målvakten räddade. 

Precis som i den första halvleken slutade de allra fleste anfallsförsök runt straffområden. Båda lagen saknade spets och skärpa på sista tredje delen. 

Det såg ut som att vi skulle ta tre viktiga poäng, men med tre minuter kvar av matchen kvitterade hemmalaget. Ett långt inspel från Freddy Winst hittade fram till Danielsson Andonovski som fick bollen bakom Gustavsson. 

På stopptid fick sedan hemmalaget friläge men avslut gick över och vi tog med oss åtminstone en poäng från den här matchen. 

Med tanke på att vi kom till den här matchen med tre raka förluster får en pinne anses som bra. Spelmässigt tycker jag att vi gör det bra i det defensiva spelet, men framåt skapades vi inte speciellt mycket. Det kan bero på att vi just lagt en del fokus att sätta försvarsspel i första hand. Självklart är det surt att släppa in kvitteringsmål sent in i matchen, men vi får ta med oss det positiva när det gäller det defensiva spelet. 

Dessutom är det viktigt att plocka poäng på bortaplan mot lag som Värnamo, som tippas vara ett mittenlag i år. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.