22 maj, 2024

Champions League: Speltips 24/10

Under tisdagen har vi en del intressanta matcher i Champions League och jag har samlat mina rekar i det här inlägget.

Galatasaray-Bayern München

Vi börjar i Turkiet där Galatasaray tar emot Bayern München. Galatasaray öppnade gruppspelet med att spela 2–2 mot Köpenhamn där man hamnade i 0–2 underläge men räddade en poäng med två mål i slutet av matchen. I den andra omgången besegrade laget Manchester United med 3–2 på bortaplan. Ser vi på lagets spel i ligan så är man obesegrade och i den senaste omgången besegrades Besiktas på hemmaplan med 2–1.

Bayern München har inlett gruppspelet med två segrar. I den första omgången blev det seger mot United med 4–3 i en match som man var klart det bättre laget. Mot Köpenhamn på bortaplan vann man med 2–1. I ligan har man tappat poäng i två matcher men är fortsatt obesegrade.

Med tanke på att Bayern vunnit de två inledande matcherna så finns det risk att man inte går all in i den här matchen. Samtidigt att komma till Galatasarays hemmaplan är inte lätt för något lag. Jag tror att hemmalaget har en bra chans att stå emot Bayern. Jag tycker att spel på hemmalaget med asian handicap +1.5 är ett bra spel.

Galatasaray-Bayern München

Tips: 1 asian handicap +1.5

Odds: 1.77@Unibet

Insats: 0.5 Unit

Spelstopp: 18:44


Benfica-Real Sociedad

Nästa match hämtar jag från Portugal där Benfica tar emot Real Sociedad. Benfica har inte räckt till i de två första inledande matcherna. I den första omgången föll man på hemmaplan mot Salzburg med 2–0. I den andra omgången var man klart det sämre laget mot Inter och föll med 1–0. I ligan ligger laget på en andra plats och har förlorat en match den här säsongen. Det ska dock sägas att ligan och Champions League är två skilda saker så klart.

Real Sociedad roterade en hel del i sin senaste ligamatchen mot Mallorca där man vann turligt med 1–0. I gruppspelet har dock laget inlett med en oavgjort och en seger. I den första omgången blev 1–1 mot Inter på hemmaplan. I den andra omgången besegrades Salzburg med 2–0.

Med tanke på den rotationen som Sociedad hade i ligan betyder det att man går all in i den här matchen. För Benficas del måste man vinna här och kommer förmodligen att gå framåt vilket kan passa Sociedad som kan ligga lågt och kontra. Jag tycker att X2 är ett bra spel i den här matchen.

Benfica-Real Sociedad

Tips: X2

Odds: 1.75@Betsson

Insats: 1 Unit


Sevilla-Arsenal

I grupp B tar Sevilla emot Arsenal. Sevilla har inlett med två raka kryss och ligger inför kvällens möte på en tredje plats. En poäng bakom Arsenal. Ligan har man öppnat svagt och ligger på en 13:e plats i tabellen. Det dåliga starten gjorde att ledningen valde att sparka José Luis Mendilibar inför landslagsuppehållet. Diego Alanis blev mannen som ska få ordningen på Sevilla. Han inledde med att spela oavgjort i helgen mot Real Madrid där Sevilla gjorde en stark insats.

Arsenal i sin tur har börjat säsongen bra i Premier League. Laget är obesegrade i ligan och i den senaste omgången hämtade man upp underläge 0–2 till 2–2 i derbyt mot Chelsea. I gruppspelet förlorade laget mot Lens i den förra omgången med 2–1. I premiären blev det dock seger på hemmaplan mot PSV med 4–1.

Arsenal har dragits med en del skadeproblem på sistone. Inte minst har Saka varit bort och trots att han spelade hela matchen mot Chelsea såg han besvärad ut.

Med tanke på att Sevilla har fått en ny tränare och det fina matchen mot Real i helgen så kan det nu vara att man är på rätt spår. Sevilla brukar vara starka hemma och jag tycker att 1X är ett bra spel i den här matchen.

Sevilla-Arsenal

Tips: 1X

Odds: 1.78@Betsson

Insats: 0.5 Unit

Spelstopp: 20:59

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.