25 april, 2024

2019-05-15:Speltips

Inga speltips från mig under söndagen och fram till idag. I söndags hade jag några tankar men höll mig borta på grund av osäkerheten. Med facit i hand var det rätt då mina tankar kring olika drag inte hade gått hem. Som jag skrivit tidigare det gäller att hitta spelobjekt som man tror på och inte hitta spelobjekt bara för att tipsa om något. 

Lördagen slutade med blandande resultat. Av mina fem speltips gick två med vinst. En slutade med helförlust och två med halvförlust. 

Idag onsdag spelas några intressanta matcher i Allsvenskan och Superettan som jag tycker är värda att spela på. 

Dagens första speltips:

IF Elfsborg-AFC Eskilstuna (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 1 asian handicap -1

Odds: 2.07

Spelbolag: Bet365

Insats: 20kr

Här förstår jag inte spelmarknaden alls. Vi får hela 2.07 gånger pengarna på att Elfsborg vinner med minst två mål. Elfsborg som förlorade toppmötet med Malmö FF i den senaste omgången lär komma till den här drabbningen extra taggade. AFC Eskilstuna i sin tur fick bara 0-0 i bottenmötet med Falkenbergs FF på hemmaplan. Dessutom blev laget bästa spelare Adi Nalic skadad och missar dagens möte med Elfsborg. Dessutom saknas Den Avdic och Ole Söderberg hos AFC. Det är tre stora avbräck för nykomlingen. Elfsborg är obesegrade på hemmaplan så här långt och jag tror att man vinner här. Jag väljer att spela med asian handicap -1, det innebär att vi får pengarna tillbaka om hemmalaget vinner med uddamålet. 

Dagens andra speltips: 

Falkenbergs FF-Djurgårdens IF (Sverige, Allsvenskan)

Tips: Under 2.5 mål i matchen

Odds: 2.14

Spelbolag: Bet365

Insats: 10kr

Intressant match på förhand mellan ett bottenlag och ett lag som letar efter formen. Falkenberg har gjort en del bra insatser, men inte fått med sig poängen och frågan är hur det tar rent mentalt på spelarna. Det som saknas är spets tycker jag. Spets i sista tredje delen både defensivt och offensivt. Djurgården har pendlat i sina prestationen i inledningen av Allsvenskan. Framförallt har man pendlat spelmässigt under matcherna. Ofta har man inlett matcherna bra för att sedan tappa spelet så länge matcherna går. Laget har dessutom inte vunnit på de fyra senaste och två derby förluster borde satt spår på självförtroendet. Här förväntar sig alla att Djurgården ska hitta tillbaka till vinnarspåret. Jag är dock inte så säker att vi kommer se speciellt många mål i den här matchen. Falkenberg kommer säker att spela defensivt i första hand för att kunna hålla nollan så länge det går. Djurgården i sin tur har haft problem med att skapa målchanser och laget har gjort bara fyra mål i de fem senaste matcherna. Jag väljer här att spela på under 2.5 mål i matchen till 2.14 gånger insatsen. 

Dagens tredje speltips: 

BK Häcken-Kalmar FF (Sverige, Allsvenskan)

Tips: Unde 2.5 mål i matchen

Odds: 1.90

Spelbolag: Bet365

Insats: 15kr

Två defensiv starka lag drabbar samman på Bravida Arena. Häcken som tagit fjorton poäng har släppt in bara fem mål på åtta spelade matcher. Kalmar i sin tur har tagit elva poäng och släppt in nio mål. Kalmar har spelat bra i inledningen av Allsvenskan, men laget har haft svårt att vinna matcher. Det beror en del på att det offensiva spelet inte kommit igång riktigt. Laget har gjort bara nio mål framåt. Häcken som har många bra offensiva spelare har gjort två mål mer än Kalmar, så man kan säga att även Häckens offensiv har hackat i inledningen. Dessutom i den här matchen saknar Häcken Paulinho som är avstängd. Laget saknar även Godswill Ekpolo som även han är avstängd. I Kalmar kommer Moestafa El Kabir att missa matchen på grund av skada. Med tanke att båda lagen haft problem med målskyttet och med tanke att båda lagen har bra defensiv tror jag på få mål i den här matchen. Kalmar och Magnus Pehrsson har varit svårslagna i inledningen av serien. Häcken är knappa favoriter tycker jag där hemmafördel kan vara avgörande. Jag vågar dock inte klicka på en hemmaseger här. Istället väljer att spela på under 2.5 mål i matchen. 

Till slut bjuds vi på Siruis-Sundsvall och Helsingborg-AIK. Två matcher som jag väljer att avstå att spela på. Sirius har haft det tungt i de senaste matcherna och likaså Sundsvall. En match som kan sluta hur som helst tycker jag. Detsamma gäller det andra matchen där hemmalaget Helsingborg tar emot AIK. Ett AIK som fortfarande letar efter fungerande spel över 90-minuter. 

I superettan finns det tre matcher ikväll. IK Frej-Brommapojkarna, Mjällby-Trelleborg och Örgryte-Varberg. 

Här sneglade jag på underspel i matchen mellan Mjällby och Trelleborg, men väljer att avstå spel innan jag ser hur matchbilden kommer att se ut. Vidare intressant om Örgryte kan bryta Varbergs fantastiska svit. Varberg som tippades tillhöra i botten har inlett Superettan med sju raka segrar. För den som vågar kan spel på ÖIS vara ett alternativ. Varberg måste förlora nån gång.  

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.