24 juli, 2024

Viktig seger mot Lund

Vi tog en blytung seger i bottenmötet med Lunds BK på bortaplan och nu fyr halvlekar efter med Tor-Arne Fredheim kan man se vissa skillnader jämfört med förut. 

Vi inledde matchen med att knappt låna ut bollen till hemmalaget under första tio minuterna. Just den här biten kan vara så viktig med tanke på att vi vill sätta aggressivare presspel. Då är det viktigt att kunna vila med boll under vissa perioder i matchen. Presspelet var riktigt bra i inledningen av matchen, där vi var på hemmaspelarna så fort vi tappade bollen. 

Första heta målchansen kom i den 11:e minuten när hemmalagets Jesper Möller testade skott från distans som Henrik Gustavsson räddade. Det var första gången som hemmalaget fick låna bollen i den första halvleken. 

I den 19:e minuten skapade vi en bra möjlighet där Max Olsson fick på ett bra skott, men bollen täcktes i sista stund av en försvarare. 

Hemmalaget jämnade ut spelet något i mitten av den första halvleken och skapade några halvchanser, som Gustavsson i målet inte behövde ingripa kring. 

I den 31:a minuten tog vi ledningen i matchen. Max Olsson spelade fram Ludvig Holmertz som elegant lurade sin försvarare upp på läktaren, innan han spelade fram Ryan Binns som från nära håll stötte in ledningsmålet. 

Mer än så hände det inte i den första halvleken. 

I Tor-Arne Fredheims första match gjorde vi det bra i första halvleken, men orkade inte riktigt att förfölja det tydligare spelet under 90-minuter.

Mot Lund började den andra halvleken med att hemmalaget skapade en fin möjlighet. André Johansson tog sig förbi Lucas Öhrn och spelade in bollen till Måns Hofvander som sköt tätt utanför. 

Självklart blev man orolig att det som hände mot Tvååker skulle även inträffa i den här matchen. Dock behövde jag inte vara speciellt orolig. Efter den chansen som hemmalaget skapade vaskade vi fram en möjlighet i den 52:a minuten. Koroma lyfte en frispark som Alem Plakalo bröstade ner till Binns. Binns drog till från distans och bollen smet tätt utanför målvaktens vänstra stolpen. 

I den 68:e minuten skapade hemmalaget en bra kvitteringsmöjlighet när Hofvander hittade fram till Engin Redjep som avslutade, men Gustavsson räddade. 

Tre minuter senare hade vi möjlighet att avgöra den här matchen. Efter en snabb omställning hittade Olsson fram till Binns som testade skott. Målvakten Jakob Tånnander gjorde en fin räddning. På returen höll sig Olsson framme men ännu en gång gjorde Tånnander en bra räddning och höll Lund kvar i matchen. 

Det här är något som vi behöver bli bättre på. När chansen ges måste vi kunna stänga våra matcher. 

Med tolv minuter kvar av matchen gjorde Andreas Johansson comeback efter sin skada. I och med att Tor-Arne Fredheim valde att plocka ut Plakalo fick Olsson ta plats i anfallet. 

Vi valde att backa hem något i slutet av matchen och hemmalaget flyttade upp positionerna, men utan att skapa några heta målchanser. Fredheim pratade inför matchen mot Tvååker att det var viktigt att få ordning på försvaret. I matchen mot Lund tyckte jag att det fungerade bra. Det kan i för sig bero på att Lund ligger i botten av tabellen och har inte lika många skickliga spelare som andra lag. 

Med sju minuter kvar blev Binns helt frispelad av hemmaspelaren Geronimo Balint. Binns ensam med målvakten avslutade dessvärre strax över. 

I den 90:e minuten kom Olsson helt fri med målvakten, men avslutet träffade klockrent i stolpen. 

Två minuter senare fick hemmalaget en hörna och lyfte upp alla spelare inklusive målvakten i straffområdet. Hörnan nickade undan och målvakten Tånnande hade lång väg hem. Bollen nådde fram till Olsson som från långt håll prickade in 2-0 vilket även blev slutresultatet i matchen. 

Otroligt skönt att återigen vinna en match och viktigt att även hålla nollan. Det finns alltid små saker att peta i när det gäller spelet, men efter bara två matcher med den nya tränare tycker jag att vissa förändringar är bra. Vi har bättre tålamod i våra uppspel. Vi vågar hålla bollen på marken och försvarsspelet såg bra ut. Vi har nu spelat fyra halvlekar med Fredheim och tre av dessa är klart bra. Nu får vi hoppas att det hela håller i sig så vi slipper vara indragna i bottenstriden. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.