21 juni, 2024

Andelsspel, analys av Europatipset

Minst sagt ett intressant kupong idag, där vi bjuds på bland annat derbyt mellan Chelsea och Arsenal.

Jag kommer inte gå igenom alla matcher men kommer i stora drag att ge lite utförligare analys kring kupongen.

Om vi börjar med match där så tycker jag att vi har två lag där man inte riktigt vet vad dessa två står. Chelsea är i något bättre form, men smällen mot Newcastle gör att jag backar från att spika Chelsea i skrivande stund. Det ska sägas att jag kommer att avvakta med att lämna in tipset tills jag sett laguppställningar. Arsenal vet man inte hellre riktigt var laget står någonstans. Stundtals ser spelet bra ut, men ofta tappar man matcherna i den andra halvleken. I skrivande stund lutar det åt att jag halvgarderar den här matchen, men det är inte uteslutet med helgardering heller.

På kupongens andra match hittar vi Sheffield United som tar emot Manchester City och här går jag på en helgardering. Den första anledningen är att City stäckas till 75% i skrivande stund och jag tror att den siffran kommer att stiga. Efter att City tappade poäng i den senaste omgången så är ligan helt körd för dem. Man har gått och väntar under en längre period att City ska på allvar tugga igång, men det är något som inte stämmer jämfört med tidigare säsonger. Jag tror att laget har gett upp guldet i ligan och kommer att satsa allt i Champions League. Jag tror att det kan bli svårt med motivationen.

Sheffield United har så här långt gjort en riktigt bra säsong och förlorade mot City på bortaplan med 0-2, men gjorde en riktigt fin insats. Här kan det skrälla. För den som vågar kan ett alternativ vara att plocka bort City helt. Jag väljer att i skrivande stund helgardera den här matchen.

Nästa match som jag vill prata om är Everton mot Newcastle och det är i den här matchen som jag hittar första spiken. Visst kan man tycka att Newcastle gjorde det bra mot Chelsea, men jag tycker inte att det här laget räcker mot ett numera välorganiserat Everton. Everton kommer till den här matchen med en förlust på de fem senaste matcherna och trots att Richarlisson och Sigurdsson saknas i Everton så är man favoriter på hemmaplan. Eftersom kupongen ser knepig ut och det är svårt att hitta spikarna så går jag för spik i den här matchen trots det höga procenten på Everton.

Nästa match är match sex där jag inte bestämt mig ännu hur jag kommer att göra. Crystal Palace tar emot Southampton på hemmaplan. Palace har jag sett i några matcher på slutet och trots att laget inte spelar någon vidare bra fotboll så har man fått med sig resultat. Faktum är Palace är obesegrade i fem raka matcher. Det ska dock sägas att laget bara vunnit en av sina fem senaste. Southampton inledde säsongen bedrövligt men laget har spelat upp sig och innan förlusten mot Wolverhampton hade laget sex matcher utan förlust. Nu är det frågan om formen är på väg neråt eller om man kommer att studsa tillbaka. I skrivande stund har har 1X på den här matchen, men det kan bli så att jag plockar bort nån täcken på matcherna Lyon-Lille eller Braga Sporting för att kunna helgardera den här matchen.

Match nummer sju är mellan Barnsley och Preston och här ser det ut som att svenska folket går mycket mer på Preston och det kan jag förstå om man tittar på tabellen. Jag skriver analysen onsdag morgon och det kan hända att procenten kommer att ändras under dagen, men i skrivande stund är Preston något mer sträckad än hemmalaget. Ser man på Prestons prestationer och resultat på bortalag så är det inget lag att hålla i handen. Barnsley har trots tabellpositionen spelat bra på hemmaplan och är obesegrade i fem raka matcher. Preston i sin tur har bara en seger på de åtta senaste bortamatcher. Jag tror att 1X räcker i den här matchen.

Nästa match att prata om är match nummer nio där hemmalaget Peterborough tar emot Wycombe. Här ser det ut som att de flesta går för en helgardering, men jag väljer att chansspika hemmalaget. Peterboroughs form är inte det bästa, men laget har spelat okej på hemmaplan där man har bara två förluster den här säsongen. Wycombe i sin tur är topplag i League One och laget ledde serien för några omgångar sen, men bara en seger på de sex senaste matcher har gjort att man tappat serieledning. Ska man vinna pengar så måste man hitta någon sån spik som i den här matchen.

Match nummer tio är från den franska ligacupen där Lyon tar emot Lille. Här har jag i skrivande stund en helgardering, men som jag var inne på funderar jag att plocka bort tvåan och sätta det sträcket på Southampton. Jag tycker dock att den här matchen är riktig svårt. För det första vet vi inte vila startelvor som lagen kommer att ställa upp med och för det andra har Lille genom åren haft lätt för Lyon på bortaplan. Lyon är har dock lite bättre dagsform. Jag bestämmer mer sent om jag ska plocka bort tvåa och gå bara på 1X i den här matchen. Lyon är i skrivande stund klart överstreckad sett till oddsen.

Samma dilemma har jag i match elva där Braga tar emot Sporting Lissabon. Även här handlar det om cupmatch och det är semifinal o den portugisiska cupen. Båda lagen vann varsin grupp där Braga gick obesegrade från sin grupp och där Sporting förlorade en match. Om vi tittar på dessa två lag i ligaspelet så har vi Sporting på en fjärde plats med 29-poäng och Braga ligger femma med två poäng mindre. Med andra ord är det här två jämna lag. Ser man på formen så har båda lagen lika många vinster och lika många förluster på de fem senaste matcherna. Här lutar det mycket åt en helgardering.

I match tolv hittar jag min nästa spik och det handlar om spanska cupmatchen mellan Sevilla och Levante. Levante som jag rekade i helgen mot Alavés och där Levante mycket överraskande förlorade. Sevilla är stora favoriter i den här matchen och trots att procenten kommer att hamna runt 90% måste jag gå för spik i den här matchen. Jag ser inte hur Levante ska kunna stå emot här.

Sista spiken hittar jag i match tretton, där Fort Sittard tar emot storlagen Feyenoord på hemmaplan. Här handlar det om åttondelsfinal i holländska cupen och här hemmalaget i ligaspelet ligger på en fjortonde plats. Här kommer givetvis Feyenoord att vara favoriter, men jag väljer trots det att spika Feyenoord och hoppas att skrällarna kommer i dem andra matcherna.

På bilden ser ni hur jag tänkt att spela idag och andelarna kommer att kosta 117 kronor och dessa kan ni köpa in er på länken. Slutgiltiga kupongen kommer jag att lämna in runt 20.30 ikväll, med eventuella ändringar som jag varit inne på.

Köp andelar härLämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.