24 juli, 2024

Stryktipset 8/2: Analys och förslag

Lördagens kupong är mycket svår tycker jag. Ett par stora favoriter som kan falla tycker jag. Här är mina tankar kring kupongen. Som vanligt kan ni köpa andelar här. En del experter menar på att utdelningen kan bli låg. Jag delar inte deras syn och med tanke på att en del favoriter kan falla så kan det bli riktigt fin utdelning. 

Ha i åtanke att det här är mina tankar inför helgen och dessa kan komma att ändras under fredagen och inte minst på matchdagen när startelvorna kommer. Vissa lag kan komma att rotera och då förändras förutsättningar. 

1. Brighton-Watford

En mycket intressant match i bottenstriden där båda lagen är inblandade. Brighton har spelat bra fotboll men inte fått med sig resultat. Watford i sin tur startade ligan uselt, men spelade upp sig allt eftersom. Nu har laget hamnat i en svacka igen där man har tre raka matcher utan seger och två raka förluster. Brighton i sin tur kommer till den här matchen med fem raka matcher utan seger. En svårtippad match tycker jag. I skrivande stund har jag 1X i den här matchen men om procenten är rätt kan det bli aktuellt med spik på hemmalaget. 

2. Nottingham-Leeds

Ännu en svårtippad match där två topplag drabbar samman. Hemmlaget ligger på en fjärde plats i tabellen och är fyra poäng efter Leeds som ligger tvåa. Ser man på formen hos Leeds så kommer laget till den här matchen med bara en seger på de fem senaste matcherna. Nottingham i sin tur föll i den senaste omgången mot Birmingham borta, men innan den försluten hade laget åtta raka matcher utan förlust. I den här matchen kan vara stort spelvärde att välja sida. Jag bestämmer mig sent hur jag gör. Det kan bli aktuellt att chansspika hemmalaget. 

3. Blackburn-Fulham

Ännu en viktig match i toppen av tabellen. Tredje placerade Fulham åker till Blackburn som ligger på en tionde plats och är sex poäng bakom topp sex lagen. Fulham i sin tur ligger fyra poäng efter West Bromwich som leder ligan. Här tycker jag inte finns så mycket att fundera över. Helgardera. 

4. Brentford-Middlesbrough 

Brentford ångar på i toppstriden där laget ligger på en femte plats i tabellen och är sex poäng bakom serieledaren. Nu tar man emot formsvaga Middlesbrough som har en seger på de fem senaste matcherna. För mig är det här en spik. 

5. Huddersfield-QPR

Här har vi två svajiga lag som befinner sig på nedre delen av tabellen där Huddersfield är lite mer utsatta än QPR. Laget ligger bara tre poäng före Wigan som ligger på nedflyttningsplats. QPR i sin tur har sex poäng mer än hemmalaget. Huddersfield är ligans sämsta hemmalaget, medan QPR har spelat oavgjort bara en gång på bortaplan. I skrivande stund har jag en helgardering på den här matchen. 

6. Luton-Cardiff

Läget för Luton ser allt annat än bra ut. Laget ligger sist i tabellen och är sju poäng bakom Stoke som ligger på säker mark. Cardiff har matchats hårt på sistone och laget åkte ur FA-Cupen i veckan då man tappade 2-0 på hemmaplan mot Reading och åkte ut efter straffar. Det som talar för Cardiff är att laget är svårslagna. Den här säsongen har man förlorat bara sju gånger, men allt för många oavgjorda har gjort att laget inte ligger i det absoluta toppskiktet. 

Luton kommer till den här matchen med fyra förluster och en seger på de fem senaste matcherna. Laget har under senare tid sprattlat till på hemmaplan och har två segrar, en oavgjord och två förluster på de fem senaste. I skrivande stund har jag en helgardering på den här matchen men X2 kan räcka långt. 

7. Reading-Hull

Här har vi två lag som ligger i mitten av tabellen och två lag med sviktande form. Utan att analysera speciellt mycket så väljer jag att i skrivande stund helgardera den här matchen. 

8. Stoke-Charlton 

Ser man på oddset så är Stoke stora favoriter i den här matchen. Med tanke på hur ojämna Stoke är har jag faktiskt svårt att köpa deras stora favoritskap. Förvisso så är inte heller Charlton speciellt bra för dagen, men laget bröt negativ svit på fem raka utan seger när man i den senaste omgången besegrade Barnsley på hemmaplan med 2-1. Stoke i sin tur åkte på en rejäl smäll på bortaplan mot Derby och föll med hela 4-0. Här finns det helt klart spelvärde i X2 men jag kommer förmodligen att helgarderades här matchen. 

9. Swansea-Derby 

Hemmalaget står i två gånger pengarna mot Derby som är ligans näst sämsta bortalag. Derby har vunnit en match på bortaplan den här säsongen och fem gånger han man spelat oavgjort. Åtta gånger har laget blivit utan poäng. Laget har dock bara en förlust på de fem senaste matcherna, men som sagt Derby betydligt bättre hemma än borta. Jag kommer förmodligen att spika hemmalaget. 

10. Sunderland-Ipswich

Två lag som fajtas i toppstriden av League One. Vi hittar hemmalaget på en sjunde plats med 45 poäng. Andra placerade Wycombe ligger tvåa och har 50 poäng. Då förstår ni att det är tajt i tabellen. Ipswich i sin tur ligger fjärde plats med 48 poäng. Laget har under den här säsongen varit ett topplag, med två raka förluster har gjort att man halkat ner till en fjärde plats i tabellen. Sunderland är favoriter i hos svenska folket och sträckas tidigt på fredagen till 47%. Sunderland har förlorat bara en match på hemmaplan den här säsongen. Dock möter man nu ett lag som är seriens bästa bortalag. Oroande är Ipswich form för att helt gå emot Sunderland. Laget har tre förluster på de sju senaste matcherna, medan hemmalaget har en förlust på de tio senaste. Förlusten kom i den senaste omgången och det på bortaplan mot ett annat topplag i form av Portsmouth. Helgardera. 

11. Trenmere-Portsmouth

Bortalaget har seglat upp som stora favoriter på kupongen. Portsmouth ligger på en sjätte plats i tabellen och har tre poäng upp till andra platsen. Nu möter man ett lag som spelat många matcher på slutet och efter förlusten mot Manchester United i cupen med 0-6 har laget förlorat tre raka i ligan. Dessutom har man inte gjort mål i tre raka matcher och bakåt har man släppt in sex baljor på dessa matcher. Portsmouth har nio raka segrar när det gäller tävlingsmatcher. I ligan har man fem raka utan förlust och även Portsmouth har spelat en hel del matchen, men som alla vet när det går bra för ett lag så är det enklare att hitta energi. Jag väljer i dagsläget att ha X2 på den här matchen, men det kan absolut vara aktuellt att spika bortalaget. 

12. Peterborough-Oxford City

Här har vi ett annat lag som seglat upp som stora favoriter. Hemmalaget sträckas i skrivande stund till hela 67%. Visst kommer Peterborough till den här matchen med fyra raka segrar och visst har Oxford sviktande form, men här kommer jag att minst ta med mig krysset. Oxford är inte helt oävna på bortaplan. 

13. AFC Wimbledon-Fleetwood

Ännu en svårtippad match på förhand. AFC Wimbledon kämpar i bottenstriden för att undvika åka ut. Laget har sex poäng till godo till lagen som ligger efter i tabellen. Fleetwood i sin tur har lite häng på topp sex placeringar. Formen hos båda är inte superbra och här tycker jag man ska helgardera. Den här matchen kan sluta hur som helst. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.