21 april, 2024

Defensiv taktik fungerade väl mot Sylvia

Vi har fått en riktigt bra start på den här säsongen. I första träningsmatchen besegrades Forward med 4-3 och igår blev det seger på bortaplan mot IF Sylvia med 3-2. 

Vi fick se ett annat ÅFF än vad fallet var mot Forward. I första träningsmatchen var vår presspel aggressivare och högre upp. Mot Sylvia valde vi att backa hem och krympa ytor vilket fungerade bra sett till det stora hela. 

Matchens första farlighet kom i den sjätte minuten, när förra ÅFF-spelare Max Olsson kom runt på kanten och slog ett farligt inlägg, som dessbättre inte nådde fram till någon lagkamrat. 

I den 10:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen. Efter en hörna nickade Hampus Näsström strax utanför. 

Även i den här matchen precis som mot Forward spelade vi efter marken även när vi blev pressade. 

I den 21:a minuten tog hemmalaget ledningen. Efter fint spel på vänsterkanten kom bollen Anton Ståhl som med fin passningen snett inåt hittade Adam Egnell. Egnell fick på ett skott som via Daniel Rambin gick in i mål. 

Fem minuter senare uppstod det missförstånd i försvaret och Olsson bjöds på friläge, men Ström svarade för en fin räddning. 

Med fyra minuter kvar lyckades vi kvittera. Patrik Gustavsson drog igång en snabb kontring. Han tog sig in i straffområdet och spelade bollen mot Theodor Skarp, som lite turligt fick med sig bollen och petade den förbi målvakten. 

Bara någon minut senare kontrade vi igen genom Gustavsson som ordnade fram en hörna. Hörnan slogs Filipe de Moraes. Bollen nådde fram till Andreas Eriksson som fick på en bra nick. Målvakten räddade, men på returen höll sig Daniel Enqvist framme och nickade in ledningsmålet. 

Sylvia inledde piggt även i den andra halvleken, men laget hade precis som i den första halvleken svårt att skapa några klara målchanser. 

I den 54:e minuten ökade vi på till 3-1. Vi vann bollen på mitten och ställde om. Även den här gången var det Gustavsson som utmanade hemmaförsvaret. Gustavsson tog sig in i straffområdet och osjälviskt spelade han bollen fram till Skarp som rullade in trean i öppet mål. 

Vi spelade defensivt bra även i den andra halvleken. Genom långt försvarsspel krympte vi ytor för Sylvia som även i inledningen av den andra halvleken hade svårt att skapa klara målchanser. 

I den 65:e minuten skapade hemmalaget en farlighet när Nicklas Söderberg kom till avslut och träffade utsidan av stolpen. 

Med fem minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget. Olsson slog en hörna som skarvades vid den första stolpen och Marwan Baze höll sig framme och stötte in reduceringen. 

Några fler chanser skapades inte och matchen slutade med 3-2. J

Jag tycker att vi gör en bra match inte minst defensivt. Trots att Sylva hade en del boll så skapade laget få klara målchanser sett till 90-minuters spel. Det var helt klart att vi kom till den här matchen men att testa vår defensiva spel. Jämfört med matchen på hemmaplan mot Forward var vi mer återhållsamma i presspelet högt upp i plan. Istället försvarade vi oss väl på egen planhalva och satsade på kontringar vilket gav resultat med tre mål framåt. 

I nästa match väntar Assyriska IK hemma på Kopparvallen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.