21 maj, 2024

2024-05-10: Allsvenskt trippel

Ny omgång av Allsvenskan står för dörren och därmed en ny Allsvenskt trippel.

AIK tar på hemmaplan Sirius där AIK reste sig efter förlusten mot Malmö FF och körde över IFK Norrköping i den senaste omgången där man vann med hela 6–2. AIK ligger på en andra plats i tabellen med fyra poäng upp till Malmö FF. Laget är starka på hemmaplan och trots att det skulle vara typiskt AIK att tappa poäng väljer jag att tro på att man löser en seger här. Ioannis Pittas har hittat målformen och samtidigt visade Ismaila Coulibaly vilken höjd han besitter.

Sirius har hittills varit upp och ner. Efter två raka segrar i inledningen har man nu radat upp fyra förluster på de fem senaste. Dessutom har laget haft problem med målskyttet och det trots att man i de flesta matcherna vunnit bollinnehavet.

I den senaste omgången föll laget på hemmaplan mot Häcken och med tanke på att även Häcken varit upp och ner så var den förlusten lite överraskande för min del.

Jag väljer här att tro på hemmalaget.

Andra matchen är just Häcken som på hemmaplan tar emot Kalmar FF. Häcken kommer till den här matchen med två förluster och båda har kommit på hemmaplan och det mot Mjällby i premiären och i den näst senaste omgången då man föll mot IFK Norrköping. I övrigt har man en oavgjord match och fyra segrar.

Kalmar i sin tur har varit riktigt dåliga och försvarsspelet har varit under all kritik. Framförallt har det mycket handlat om alla mål som man har bjudit sina motståndare på. Kalmar tog en viktig seger i den senaste omgången då man besegrade Halmstad med 5–2.

Här tror jag att Kalmar kommer att få svårt och jag tror att Häcken vinner.

Två lag som söker efter revansch är IFK Norrköping och Hammarby. Norrköping gjorde en riktigt dålig insats när laget föll på bortaplan mot AIK med hela 6–2. Innan förlusten mot AIK besegrade laget både Elfsborg och Häcken. Jag tycker dock att Norrköping inte sett helt bra ut trots segrarna laget tagit. Framförallt känns det att spelarna viker ner sig när man hamnar i underläge.

Även Hammarby har inlett den här säsongen svajigt och i den senaste omgången föll man på hemmaplan mot IFK Värnamo efter en urusel insats. Laget har den här säsongen förlorat samtliga matcher på bortaplan och laget presterade inte speciellt bra på bortaplan förra säsongen heller.

Här tror jag på en öppen match och jag tror båda lagen gör mål.

Speltips:

AIK-Sirius 1

Häcken-Kalmar FF 1

IFK Norrköping-Hammarby Båda lagen gör mål

Odds: 4.88@Bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.