21 maj, 2024

2024-05-15: Allsvenskt trippel

Ny omgång av Allsvenskan står för dörren och därmed en ny Allsvenskt trippel.

Jag börjar med en match ikväll och där Mjällby tar emot Hammarby. Mjällby kommer till den här matchen med tre raka utan förlust vilket är starkt med tanke på att laget dras med en del skador. Efter förlusterna mot GAIS och Västerås så har laget vunnit mot Kalmar och Halmstad samt spelat oavgjort mot Brommapojkarna.

Hammarby i sin tur har haft en svajigt inledning där bottennapp kom mot IFK Värnamo på hemmaplan. Hammarby har en del skadeproblem inför den här matchen och några dagar senare väntar derbyt mot AIK. Trots det så lär Hammarby komma till start med sina bästa spelare då truppen är relativt tunn och det finns inte utrymme för rotation.

Mitt spel här blir att båda lagen gör mål.

Två lag som inlett den här säsongen svajigt är Kalmar FF och IFK Norrköping. Kalmar ligger näst sist med två segrar och sex förluster. I den senaste omgången blev det förlust mot Häcken på bortaplan med 3–1. Jag har varit inne på i andra inlägg att Kalmar ser trötta ut och att spelidé inte passar spelartruppen. Kalmar fortsätter att släppa in ”enkla” mål och framåt ser det stundtals uddlöst ut.

Norrköping i sin tur har inlett något bättre med tre seger och tio inspelade poäng. I den senaste omgången föll Norrköping på hemmaplan mot Hammarby. Precis som Kalmar har även Norrköping släppt in en del mål och faktum är att offensivt har laget gjort färre mål än Kalmar.

Här tror jag att vi kommer att se mål och spelet blir att båda lagen gör mål.

Sista spelet hämtar jag från matchen mellan Malmö och GAIS. Malmö har bortsett från förlusten mot Elfsborg imponerat stort i inledningen. Nu tar man emot GAIS som har efter smällen i premiären spelat upp sig och plockat poäng. Jag tror att Malmö gör processen kort. Mitt spel här blir att Malmö leder i halvtid och vinner matchen.

Speltips:

Mjällby-Hammarby båda lagen gör mål

Kalmar-IFK Norrköping båda lagen gör mål

Malmö FF-GAIS Malmö leder i halvtid och vinner

Odds: 5.23@bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.