20 juni, 2024

Stryktipset 15/2: Analys och förslag

Ännu en intressant kupong har vi framför oss den här veckan. Det ligger ca 14 miljoner i potten på lördagens kupong. 

Här kommer mina tankar om matcherna. 

1. Norwich-Liverpool 

Jag har försökt att fälla Liverpool flera gånger den här säsongen utan att lyckas. Kanske just den här matchen man ska gardera med tanke på att Liverpool går in i Champions League kommande vecka. Jag kommer dock inte att göra det. Jag har sagt till mig själv att spika Liverpool resten av den här säsongen. Premier League tåget har gått och på perrongen står Norwich kvar. Laget ligger hopplöst sist med sju poäng upp till säker mark. Om Liverpool finns inte speciellt mycket att säga om mer än att laget är fantastiska. Vinner även när man spelar mindre bra. Enda orosmoln som jag kan hitta är just matchen i Champions League, men jag tror att Liverpool vinner den här matchen och försöker spara energi. Jag spikar tvåa oavsett vad. 

2. Leeds-Bristol City

Leeds form är stort frågetecken. Egentligen hade man kunnat ta förra veckans text och klistra in här. Leeds har bara en seger på de sju senaste matcherna och i den senaste omgången blev det 1-1 mot Brentford på bortaplan. Bristol City i sin tur har fyra segrar och en förlust på de fem senaste matcherna och laget är tredje bäst på bortaplan i ligan. I veckan besegrades Derby på hemmaplan med 3-2. Här kommer Leeds att bli stora favoriter. Spelvärde finns klart i X2, men jag kommer förmodligen att helgardera den här matchen. 

3. Sheffield W-Reading

Här har vi två lag som är riktigt kalla för dagen. Båda lagen har ingen seger på de fem senaste matcherna. En på förhand svårtippad match där jag kommer utan att tänka speciellt mycket ta med alla täcken. 

4. Birmingham-Brentford

Även här har vi en match som kan sluta hur som helst känns det som. Hemmalaget är obesegrade i sex raka ligamatcher. Brentford i sin tur är obesegrade i tre matcher. Som Niklas Holmgren skulle säga, en riktigt marig match. Jag har riktigt svårt att välja sida i den här matchen och i skrivande stund har jag helgardering på den här matchen. 

5. Preston-MIllwall 

Preston kommer att vara favoriter där ute i stugorna och sett till formen är det inget konstigt. Preston är ligans bästa hemmalag och Millwall är inne i en dålig period där laget inte vunnit på de fyra senaste matcherna. Preston i sin tur har sex raka utan förlust och fyra segrar på de fem senaste matcherna. Laget ligger på en sjätte plats i tabellen, men är bara två poäng efter andra placerade Leeds. Jag funderar på att spika Preston, men i skrivande stund har jag 1X i den här matchen och det mest på grund av att krysset rensar bra. 

6. Charlton-Blackburn

Intresserat match på förhand där Charlton är lite smått indragna i bottenstriden, medan Blackburn jagar viktiga poäng för att haka på topp-sex lagen. Jag tycker att det här matchen är svårtippad. Blackburn har för dagen lite bättre form, men utan att analysera allt för mycket väljer jag att ta med alla täcken i den här matchen. 

7. Cardiff-Wigan 

Cardiff är hemmastarka och laget har bara en förlust på hemmaplan. Wigan i sin tur är betydligt svagare på bortaplan än hemma. Laget är på allvar indragna i bottenstriden och jagar tre poäng. Formen är inte det bästa med två förluster, en oavgjord och två vinster på de fem senaste. Laget är fyra poäng efter Stoke som ligger på säker mark i tabellen. Cardiff behöver vinna för att haka på även dem på lagen som ligger topp-sex. I skrivande stund är hemmalaget lite överstreckad, men trots det tycker jag att det går att spika Cardiff. 

8. QPR-Stoke

Två hopplösa lag att analysera tycker jag. Båda lagen är ojämna och blandar bra med mindre bra insatser. Här är läge att måla på. Jag tar med alla täcken i den här matchen. 

9. Fulham-Barnsley

Fulham ser ut att bli tunga favoriter på kupongen. Barnsley är hopplöst sist i tabellen och det ska mycket till om laget ska undvika nedflyttning. Fulham har bra form och Mitrovic är i bra målform. Här tror jag på en enkel seger för hemmalaget och väljer att spika Fulham trots procenten. 

10. Derby-Huddersfield

Här tänkte jag spika Derby i första hand, men när jag började läsa om dessa två lag har jag ändrat mig. Derby ligger i ingenmansland, medan Huddersfield har bara fem poäng ner till Wigan i tabellen. Wigan ligger alltså på nedflyttningsplats inför den här omgången. Derby är starka på hemmaplan och har fyra raka segrar, medan bortalaget har bara en seger på de fem senaste bortamatcherna. Trots det tycker jag att det kan vara läget att helgardera den här matchen, då Derby kan tappa poäng trots hemmaplan. 

11. Middlesbrough-Luton 

Middlesbrough är stora favoriter på oddset och kommer att sträckas hårt även på den här kupongen. Luton ligger näst sist i tabellen och laget tog sista chansen när man besegrade Sheffield W på hemmaplan i veckan. Middlesbrough i sin tur har tagit två av femton möjliga och laget har inte vunnit sedan början av januari månad. För er som har råd kan det vara läget att ta med en helgardering. Ser man på procenten så tycker jag att 60% på ett lag som inte vunnit på länge är väldigt mycket. Jag väljer att gå på 1X i skrivande stund. 

12. Oxford-Sunderland

Oddset är jämt i den här matchen och i skrivande stund är Sunderland streckade lite mer än hemmalaget. Jag tycker dock att bortalaget är i bättre form, med tre vinster, en oavgjord och en förlust på de fem senaste. Oxford i sin tur har bara en seger på de fem senaste, men laget har även tre oavgjorda. Oxford är starka på hemmaplan och här kommer jag att försöka helgardera. Men just I skrivande stund har jag inte råd med mer än X2. Dock finns det lite funderingar att plocka bort ett täcken i någon annan match som jag helgarderat. Här kommer jag att bestämma mig sent. 

13. Fleetwood-Peterborough 

Två formstarka lag som drabbar samman här. Hemmalaget ligger på en nionde plats med 48-poäng. Laget är dock bara två poäng efter Portsmouth som ligger sexa och har en play-off plats. Peterborough i sin tur ligger på en andra plats med 55-poäng. Som ni förstår så är det jämt i toppstriden och alla poäng är extra viktiga i den striden. Jag tycker att man gör det enklast för sig om man helgarderar den här matchen. Jag har dock en liten känsla att   hemmalaget inte förlorar här. Bortalaget saknar sin bästa och ligans bästa målskytt i form av Ivan Toney. Även här kommer jag att bestämma mig sent. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.