24 april, 2024

Live: ÅFF-Assyriska IK

Åtvidabergs FF-Assyriska IK 0-2

85 min ÅFFF är på väg mot son första förlust på försäsongen. 2-0 underläge där det känns som att Assyriska har full kontroll på matchen och det hemmalaget känns lite uppgivna ut.

83 min Nära 3-0 för gästerna när Lukas Ek kommer till avslut och får på ett tungt träff, men Plakalo gör en riktigt fin räddning.

80 min Med tio minuter kvar finns det inga täcken att ÅFF ska komma in i den här matchen. Gästerna har god kontroll på händelserna just nu.

76 min ÅFF gör nästa byte, utgår Patrik Gustavsson och inkommer Daniel Westlund.

72 min Istället för 1-1 kommer andra målet för gästerna. Markus Tegebäck skjuter via en spelare och förbi Plakalo i målet som blev helt ställd.

71 min Gustavsson vinner bollen på mitten och spelar fram Widner som kommer fri med målvakten. Söderberg i målet gör en fin räddning, på returen får Skarp bollen och spelar fram en en fristående Gustavsson som skjuter, men Söderberg får upp en hand och räddar.

68 min Mycket nära 1-1 när Skarp får på ett bra skott som träffar ribban.

67 min ÅFF gör två byte. Utgår Abasi och Karlsson och inkommer Simon Sandholm och Hugo Widner.

65 min ÅFF får jaga boll en del. Till slut kommer en snabb kontring där Abasi spelar ut bollen på högersidan till Karlsson. Karlsson slår ett inlägg mot Gustavsson, men Assyriskas målvakt kommer ut och plockar bollen framför Gustavsson.

61 min Reidler gör en fin prestation när han tar sig förbi sin försvarare och spelar in bollen framför mål. Där finns dessvärre bara bortalagets försvarare som rensar undan bollen.

59 min Riktig bra slagen Saif Kadhim som skruvar bollen över muren och i krysset. Utan chans för Plakalo i målet.

58 min Assyriska får en frispark i bra läge. Precis som i den första halvleken, bara någon meter från straffområdet.

56 min Det händer inte speciellt mycket i matchen just nu. Assyriska har en del boll, men kommer inte till några farligheter.

53 min ÅFF försöker lyfta upp spelet och etablera längre anfall, men utan att lyckas.

50 min Bra slagen frispark som når fram till Adam Lindström Lester som nickar över.

50 min Assyriska får frispark på ÅFF:s planhalva.

47 min Assyriska inleder även den andra halvleken med att äga mycket boll. ÅFF fortsätter med samma taktik som i den första halvleken, nämligen att vara tajta på egen planhalva.

46 min Andra halvleken är igång.

Åtvidaberg gör ett byte i halvtid. Mohammed Yowef har gått ut och Theodor Skarp har kommit in.

Inför den andra halvleken kommer Assyriska att byta ut hela laget som spelat i den första halvleken. Vi får se hur det kommer att påverka matchbilden.

45 min Den första halvleken är slut och vi har 0-0 på Kopparvallen.

44 min Assyriska skapa nästa chans. Återigen är det Karlsson Adjel som oroar och skuter på en täckande försvarare. I andra vågen avslutar Alnator högt över.

40 min Lite ställningskrig just nu i matchen. Samma matchbild som tidigare. Bortalaget har en del boll, medan ÅFF backar hem och bevakar sina positioner.

36 min Assyriska skapar nästa möjlighet när Alnator kliver in centralt från vänsterkanten och skjuter, men Plakalo räddar utan större problem.

34 min ÅFF har haft stora problem med Assyriskas anfallare Karlsson Adjel som får ännu ett bra läge. Den här gången skjuter han utanför.

32 min Frisparken kommer men rensas bort av försvaret. ÅFF behåller tryckte i nästa våg, men tvingas spela hem till slut.

32 min Nu är det ÅFF som får en frispark. Mitt på Assyriska planhalva. ÅFF väljer att flytta upp mycket folk.

30 min Simon Klänge lyfter bollen över muren och en bit över ribban.

29 min Assyriska får en frispark i mycket farligt läge. Bara någon meter utanför straffområdet.

25 min Assyriska sätter högpress på ÅFF, men hemmalaget spelar sig förbi och skapar ett fint anfall som Yowef avslutar utanför.

22 min Nytt frispark för bortalaget och återigen blir det halvfarligt. Den här gånger når bollen till Karlsson Adjel som ännu en gång skjuter över.

20 min Snabb anfall av ÅFF där Soka Abasi hittar fram till Gustavsson. Gustavsson i sin tur spelar vidare bollen till Reidler som skjuter, men målvakten räddar.

18 min Assyriska får en frispark på ÅFF:s planhalva. Alnator slår den, ÅFF tappar markeringen helt på Oscar Fritzon som får ingen ren träff och bollen smiter strax utanför.

16 min Mycket nära 1-0 för bortalaget. Återigen är det Karlsson Adjel som tar sig fram till ett läge, den här gången räddas hans avslut av Plakalo i målet.

15 min ÅFF fortsätter med samma taktik som vi kunde se i matchen mot Sylvia förra helgen. Laget backar hem, håller positionerna för att sedan försöka sig på snabba omställningar.

10 min Assyrsa skapar en möjlighet när Simon Karlsson Adjel kommer till avslut, men bollen seglar över målet.

8 min ÅFF väljer att backa hem och låter Assyriska ha mycket boll i inledningen av matchen.

6 min Bortalaget har inlett piggt på Kopparvallen. Tarek Alnator tar sig in i straffområdet, men Anders Eriksson rensar undan.

4 min Första farlighet kommer när Patrik Gustavsson sätter fart och tar sig in i straffområdet, men passningen når inte fram till någon lagkamrat.

ÅFF ställer upp med följande lag

Emir Plakalo-Jonathan Guseff-Markus Karlsson-Felipe Reidler-Casper Creutz-Patrik Gustavsson-Daniel Enqvist-Yusup Soka(Provspelare)-Diederick Luydens-Mohammed Yowef-Anders Eriksson

Matchen är igång

Hej och välkoma till dagens sändning från Kopparvallen där hemmalaget Åtvidabergs FF tar emot Assyriska IK.