19 maj, 2024

Europatipset 16/2: Analys och förslag

Idag söndag bjuds vi på en riktigt svår kupong. Jag tycker att jag hittar bara en match där jag känner mig hyfsat säker. 

Här kommer lite tankar kring kupongen. 

I skrivande stund (sent lördagkväll) ligger Arsenal, Tottenham, Napoli och  Athletic Bilbao som stora favoriter. Här tycker jag åtminstone tre av dessa kan komma att få det svårt. 

Jag tänker först på Arsenal som i skrivande stund ligger på 77% och jag ifrågasätter det. Arsenal har inte spelat speciellt bra under hela den här säsongen. Nu tar man emot Newcastle som ligger faktiskt på samma antal poäng som Arsenal. Här förväntar jag mig ett Arsenal som kommer att äga boll mot ett lågt försvarande Newcastle. Vi har sett Arsenal den här säsongen få svårt mot lag som försvarar lågt. Jag kommer att helgardera den här matchen. 

Om vi går vidare till Tottenham så sträckas laget till 70% mot ett Aston Villa som är i desperat poäng behov. Dessutom tycker jag att Aston Villa sett bättre ut under senaste tiden. Tottenham i sin tur saknar Harry Kane fortfarande och laget har haft svårt att producera mål. Dessutom ska Tottenham spela Champions League kommande vecka. Här kommer jag att försöka chansa bort Tottenham helt. 

Napoli är stora favoriter mot Cagliari och visst laget har gjort ett par bra matcher på senare tid, men att åka till Sardinien och ta tre pong är inte det enklaste. Det som talar för Napoli är att hemmalagets form inte är det bästa. Jag kommer att försöka att helgardera den här matchen om täcken räcker. 

Nästa stora favorit är Athletic Bilbao som tar emot Osasuna. Ser på odds i den här matchen så står hemmalaget i två gånger pengarna och sträckas till 60%. Klart överstreckad favorit. Dessa båda lag är inne i en svacka. Det som talar för hemmaseger är att laget brukar vara starka på hemmaplan, men Osasuna har plockat poäng på bortaplan den här säsongen. Jag kommer att ta med en helgardering i den här matchen. 

Kupongen är svår som sagt att det inte är lätt att hitta några spikar. Jag kommer att spika Sassuolo, Schalke och oavgjort i matchen Lazio mot Inter. 

Sassuolo möter Parma som känns på väg ner när det gäller formen. Schalke är ojämna men jag tycker att det är en bra chanspsik till 47%. När det kommer till toppmötet mellan Lazio och Inter så tror jag att båda lagen kan vara nöjda med en poäng. Det ska dock sägas att den här matchen bör helgarderas så om ni hittar andra spikar ta med alla täcken i den matchen. 

 På bilden ser ni mitt förslag till systemet R6-4-44. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.