22 juni, 2024

Topptipset 17/2: Analys och förslag

Dagens kupong på topptipset ser intressant ut och här kommer mina tankar kring matcherna. 

1. Chelsea-Manchester United

Vi kan förvänta oss två lag som går för seger. Båda lagen har varit ojämna under den här säsongen. Jag tror på en målrik historia i en match som kan sluta hur som helst. Jag tar med alla täcken. 

2. Milan-Torino

Torino är i fritt fall och laget kommer till den här matchen med fyra raka förluster i ligan. Efter den senaste förlusten mot Sampdoria fick tränaren Walter Mazzarri sparken. Milan i sin tur kommer till den här matchen med två bra insatser. Mot Inter i derbyt gjorde laget en bra första halvlek men föll igenom i den andra och förlorade med 4-2. I cupmatchen mot Juventus blev det 1-1. Trots att Milan plockat poäng har spelet inte sett helt övertygande ut. Jag väljer att ta med 1X i den här matchen. 

3. Bochum-Stuttgart

Match tre handlar om Tyska andra ligan. Stuttgart är ett topplag och ligger trea i tabellen. Bochum i sin tur ligger precis ovanför kvalsträcket. Här är det lätt att titta på tabellen och att bortalaget är ett topplag. Det man ska ha med sig här är Stuttgart spelat betydligt bättre hemma än borta. Jag tar med mig alla sträcken och hoppas på att hemmalaget kan skrälla. 

4. Chievo-Salernitana

Här bjuds vi på en match i Serie B, där topplaget Salernitana gästar Chievo. Chievo ligger fem poäng efter Salernitana i tabellen och här kommer jag ta med alla täcken. En match som kan sluta hur som helst. 

5. Chateauroux-Lens

Nästa match är från franska andra ligan. Lens ligger i toppstriden och jagar viktiga poäng för att kunna behålla sin andra plats i tabellen, där en del lag jagar. Chateauroux i sin tur kämpar för att undvika nedflyttning. Laget har tre poäng till godo ner till Niort som ligger på kvalplats. Här tror jag räcker med X2. Den modige kan spika Lens. 

6. Jong Ajax-Nac Breda

Reserv serie i Holland där Ajax tar emot Breda. Ajax åkte på en ordentligt smäll i den senaste omgången Utrecht där laget föll med hela 7-2. Ajax är starka på hemmaplan där laget förlorat bara en match den här säsongen. Utan att veta speciellt mycket om dessa två lag, väljer jag att lita på oddssättarna som har Ajax som klara favoriter. Jag väljer att spika hemmalaget. 

7. Estudiantes de La Plata-Defensa y Justicia

Argentinska hösta ligan handlar det om i match sju. Här har vi två lag som ligger i mitten av tabellen. Två lag som är svårslagna och har ungefär samma form i inledningen av ligan. Jag väljer att ta med alla täcken i den här matchen. 

8. Independiente-Arsenal de Sarandí

En svårtippad match på förhand. Lucas Pusineri blev klar som ny tränare för Independiente den 23 december. Någon effekt har vi inte sett så här långt. Laget har bara en seger på de fem senaste matcherna och saknar vikta spelare i den här mötet. Bortalaget är obesegrade i fem raka matcher. Jag chansar att spika bortalaget, men ni som har råd bör helgardera den här matchen.  

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.