25 april, 2024

Förlust mot IFK Norrköping, trots stundtals bra spel

Det blev förlust mot IFK Norrköping under måndagen. Norrköping vann matchen med 3-1, där vi gjorde en helt okej insats. 

Vi stod upp bra under den första halvleken, där IFK hade en hel del boll men skapade få klara målchanser. Efter en jämn inledning kunde vi ta ledningen i den 13:e minuten. Provspelaren Znar Ibrahim slog en hörna mot första ytan. Där nickskarvade Daniel Rambin bollen vidare som kom till en annan provspelare i form av Yusup Soka Abasi Asedi, som på halvvolley fick på en drömträff och överlistade IFK-målvakten Julius Lindberg. 

I den 25:e minuten fick gästerna straff när Jonathan Gren gick omkull allt för enkelt. Chrisoffer Telo var sedan säkerheten själv när han slog in kvitteringen. 

Fem minuter senare tog gästerna ledingen i matchen. Daniel Rambin kom sent in i en duell och Norrköping fick frispark. Frisparken slogs av Manasse Kosu. Bollen touchades av Hadar Sundberg och gick förbi en chanslös Emir Plakalo i mål. 

Två minuter senare bjöd Plakalo Norrköping på 1-3. Ett inlägg missbedömdes av Plakalo som tappade bollen och David Nnaji kunde enkelt rulla in trean i öppet mål. 

I den 36:e minuten skapade vi en bra reduceringsmöjlighet. Patrik Gustavsson hittade fram till Daniel Rambin som avancerade och sköt strax utanför från distans. 

Med tre minuter kvar av den första halvleken var gästerna när att öka på sin ledning. Casper Creutz tappade bollen i det egna straffområdet och Gren avslutade, men den här gången räddade Plakalo. 

I den andra halvleken bytta Norrköping in spelare Filip Degerstål, Christoffer Nyman, Alexander Fransson och då var det klasskillnad på Kopparvallen. Norrköping dominerade fullständigt i den andra halvleken och det var spel mot ett mål. Gästerna skapade flertal goda chanser men några fler mål blev det inte.

– Vi möter ett bra lag. Det är tungt att förlora, men på det hela stora gör vi det okej. Det är en del i vårt försvarsspel som vi jobbar på och behöver utveckla ännu mer. Det är dock kul att se att alla jobbar för varandra, så länge vi orkar, sade Daniel Rambin efter matchen.

  Det är inga dussinlirare som vi ställs emot idag. Vi gör inte fullt ut vad vi skulle göra under den första halvleken. Vi ville kliva in i press, men vi vågade inte fullt ut. Vi gör det något bättre i andra halvleken, men när IFK sätter in spelare som Nyman, Fransson och Degerstål då räcker vi inte riktigt till. Vi har en ung trupp och vi vågar spela vårt spel stundtals. Nu gäller det att våga göra det tillräckligt ofta, sade Jesper Ny efter matchen. 

I matchen mot Norrköping fanns två provspelare med i startelvan. Enligt Ny är det oklart hur det blir med båda. 

– Vi får se vart det tar vägen. Det är två duktiga spelare som varit här och visat upp sig. Vi får sätta oss ner och ser hur vi ska gå vidare, sade Ny. 

Så var matchen minut för minut

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.