21 juli, 2024

Topptipset 26/2: Analys och förslag

Precis som igår har vi en svår men rolig kupong framför oss. Även idag kan det bli bra utdelning så jag kommer på min kupong att gardera ganska många matcher. 

1. Real Madrid-Manchester City 

Vilken match vi har framför oss. Om vi börjar med hemmalaget så är formen lite tveksam kan jag tycka. Laget förlorade i cupen mot Real Sociedad på hemmaplan. Efter det blev det seger mot Osasuna på bortaplan. I näst sista omgången tappade laget poäng på hemmaplan mot Celta Vigo och i den senaste omgången blev det förlust med 1-0 borta mot Levante. 

När det gäller City så kommer laget med stor sannolikhet att satsa allt för att vinna CL, med tanke på EUFA-domen och att ligan är körd sedan länge. 

2. Lyon-Juventus

Juventus är stora favoriter på kupongen och här tänker jag faktiskt gå emot Juve. Juventus har förvisso vunnit matcher i Serie A, men det har inte sett övertygande ut. Laget förlorade exempelvis mot Verona på bortaplan och i den senaste omgången fick laget slita för seger på bortaplan mot SPAL. Lyon har även de haft sina problem i ligan och ligger bara sjua i tabellen. Laget har dock en förlust på de fem senaste matcherna och förlusten kom mot PSG. Med tanke på hur hårt Juventus sträckas på kupongen väljer jag att chansa bort Juve och tar med mig bara 1X.

3. Fulham-Swansea

Tredje placerade Fulham jagar viktiga poäng i toppstriden och tar emot Swansea som ligger sex poäng efter i tabellen. Swansea var under en längre period topplag och var ligans bästa lag på bortaplan. Dock har man tappat formen och kommer till den här matchen med en seger på de fem senaste. Ser man på bortastatistiken så kan vi konstatera att laget har tre förluster och tre oavgjorda på de sex senaste matcherna. Fulham i sin tur kommer till den här matchen med bara en förlust på de fem senaste. Men det ska sägas att laget har inte vunnit på de tre senaste i ligan. Trots att Swansea har sämre form så tycker jag inte man kan räkna bort laget helt. Här tycker jag man kan ta med alla täcken. Jag kommer att ta med 1X då pengarna inte räcker riktigt till. 

4. Middlesbrough-Leeds 

Hemmalaget kommer till den här matchen med tio raka utan seger. Under en period kändes det som att Middlesbrough var på väg att hitta både formen och spelet. Nu mera känns det som att laget tappat konceptet helt. Dock har laget varit svårslagna på hemmaplan den här matchen. Leeds i sin tur jagar viktiga poäng i toppstriden och har egentligen inte råd att tappa mot ett lag som Middlesbrough. Efter en ganska lång formsvacka för Bielsas grabbar har laget återigen börjat leverera. Två raka 1-0-segrar kommer de vitklädda från och för tillfället är det defensiven som imponerar mest. Jag chansar med att spika Leeds trots att det är en svår bortamatch. 

5. Millwall-Birmingham

En riktigt svårtippad match. Birmingham har inte förlorat sedan nyårsdagen trots att de spelat elva matcher sedan dess i alla tävlingar. Millwall förlorade borta mot Wigan efter ett självmål av Hutchinson. Det var dock en helt jämn tillställning och i huvudstaden är det svårare att ta sig an Millwall. Millwall är starka hemma och Birminghams form går det inte att blunda för. Jag helgarderar. 

6. Blackburn-Stoke

Blackburn imponerar i ligan med tanke på vilka skadeproblem laget har. Laget jagar topp sex lagen och har fem poäng upp till Preston inför den här omgången. Stoke i sin tur varderas högt hos de flesta spelbolagen, men laget ligger på en nittonde plats i tabellen och fajtas för att säkra ett nytt kontrakt. Stoke är ett riktigt ojämnt lag, där man kan slå vem som om allt stämmer. Blackburn har sett bra ut inte minst på hemmaplan, medan Stoke är svagare på bortaplan än hemma den här säsongen. Jag väljer att ta med 1X, även att man kan spika hemmalaget. 

7. Hull-Barnsley 

Hull är helt iskalla. Åtta raka matcher utan seger och bara tre poäng av 24 möjliga talar sitt tydliga språk. Barnsley sin tur har spelat bra fotboll under en längre period men inte fått med sig resultat. Laget har dock två raka segrar där segern på bortaplan mot Fullham imponerar. Oddset i den här matchen är jämn men jag tror mer på Barnsley och tar med mig X2 i den här matchen. 

8. Reading-Wigan

Tuff match att tippa måste jag säga. Reading känns iskalla för dagen och Wigan kämpar i bottenstriden för att undvika nedflyttning. Wigans form är klart bättre där laget har bara en förlust på de fem senaste. Reading i sin tur kommer till den här matchen med en seger på de fem senaste. Här kommer jag förmodligen att ta med alla täcken (om pengarna räcker) Annars kan man chansa och spika Wigan. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.