20 maj, 2024

Stryktipset 29/2: Analys och förslag

Jag har under den här veckan suttit och kliat mig i huvudet i frågan vilka matchen man ska spika på veckans kupong. Jag blev inte klokare av resultat från Championship från veckan. 

1. Bournemouth-Chelsea

Chelseas självförtroende bör vara sargat efter förlusten mot Bayern München i veckans Champions League. Laget hade ingen chans mot den tyska maskinen som ångar på. Nu behöver Chelsea samla ihop sig och koncentrerar sig på att säkra en plats till nästa års Champions League. Bournemouth i sin tur fajtas för att undvika nedflyttning, där laget ligger två poäng före lagen som ligger under sträcket.  Till den här matchen kommer laget med två segrar och tre förluster. Chelsea i sin tur har en seger på de fem senaste matcherna i ligan. Chelsea är självklart det bättre laget, men är ojämna och inte alls att lita på tycker jag. I skrivande stund har jag X2, men det är inte omöjligt att jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

2. Watford-Liverpool

För någon vecka sen skrev jag om mina försök att fälla Liverpool utan att lyckas. Efter det har jag bestämt mig att spika Liverpool oavsett vad och det blir lakdannt den här veckan. Jag spikar Liverpool oavsett hur procenten kommer att se ut. 

3. Newcastle-Burnley

Riktigt svårtippad match mellan två lag som befinner sig i mitten av tabellen. Burnley har fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste. Newcastle i sin tur har spelat en del matchen utan att imponera, men trots det har laget fått med sig en del poäng som bonus. På hemmaplan har Newcastle förlorat tre matcher den här säsongen. Burnley i sin tur spelar sällan oavgjort. Trots det har jag svårt att välja sidan eller att köra på en halvgardering. Förmodligen kommer jag ta med mig alla täcken i den här matchen. 

4. West Ham-Southampton

Ser man på oddset i den hr matchen så är det helt jämt. West Ham känns helt iskalla och laget kommer till den här matchen med sju raka utan seger och bara i två av dessa matcher har laget tagit poäng. Southampton i sin tur har haft en del tuffa matcher där laget inte fått med sig några poäng. I den senaste omgången blev det dock seger på hemmaplan med 2-0 mot Aston Villa. Här kan det för min del vara aktuellt att helgardera, men i skrivande stund har jag X2 på den här matchen. 

5. Blackburn-Swansea 

Blackburn dras med en hel del skador, men trots det gör laget det bra. Fyra raka utan förlust och bara en förlust på de fem senaste är lagets facit. I veckan blev det 0-0 på hemmaplan mot Stoke. Ett resultat som gjorde att laget missade chansen att på allvar haka på lagen som ligger topp sex. Blackburn har fyra poäng upp till Preston som ligger sexa. Swansea i sin tur har en pinne mindre än Blackburn, men formen är tveksam. Bara en seger på de fem senaste matcherna. Under en period var Swansea ligans bästa bortalag, men som sagt på sistone har laget tappat formen och förlorat en del matcher. I veckan föll man på bortaplan mot Fulham, där en viss Alexander Mitrovic avgjorde för Fulham på stopptid. I skrivande stund har jag spik på Blackburn, men det är inte omöjligt att jag tar med mig även X-et i den här matchen, då Swansea är svårslagna. 

6. Fulham-Preston

Preston tappade viktiga poäng i toppstriden när laget föll i veckan mot West Bromwich med 0-2. I den matchen fick Darnell Fisher rött kort och missar därmed matchen mot Fulham. Trots förlusten behåller Preston sin sjätte palts i tabellen, men lagen som ligger efter närmar sig med stormsteg. 

Fulham spelade i veckan och Alexander Mitrovic avgjorde sent på hemmaplan mot Swansea. 1X bör räcka långt här, men även spik på Fulham kan vara aktuell beroende på hur procenten fördelas i den här matchen. 

7. Cardiff-Brentford

Cardiff hade chansen att närma sig topplagen i veckan då laget mötte Nottingham på hemmaplan. Nottingham gick dock segrande ur den striden i en jämn match. Brentford i sin tur föll överraskande mot bottenlaget Luton på bortaplan. Trots spelövertaget lyckades laget inte få med sig några poäng efter att hamnat i 2-0 underläge. Inför den här matchen ligger Brentford sex poäng före Cardiff i tabellen. Samtidigt så har man sex poäng upp till Leeds som ligger på en andra plats i tabellen. Cardiff kommer till den här matchen med två raka förluster. Laget är dock svårt besegrade på hemmaplan där man förlorat bara två matcher den här säsongen. Brentford i sin tur har vunnit bara en av sina fem senaste matcherna och är betydligt starkare hemma än borta. I skrivande stund har jag en helgardering på den här matchen, men jag kommer att bestämma mig sent om jag ska ta med alla täcken eller inte. 

8. Sheffield W-Derby

Här har vi två lag som går halvknackigt tycker jag. Derby hade en fin period då man vann en del matcher, men på sistone har man tappad det igen. Sheffield hade sex matcher utan seger, men i veckan blev det äntligen en seger när Charlton besegrades med 1-0. Derby I sin tur kommer till den här matchen med fyra raka utan seger och i veckan föll laget på bortaplan mot QPR. Laget är inte heller speciellt starka på bortaplan. Här tar jag med mig alla täcken, men det går även att spela 1X då Derby är svaga på bortaplan. 

9. Millwall-Bristol City

Även här har vi två lag som har tveksam form. Ser vi på hemmalaget så har Millwall bara en seger på de fem senaste matcherna. Bristol i sin tur har en seger och fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Bristol var uppe i toppen av tabellen, men lagets dåliga form har gjort att man halkat ner till sjunde plats. Millwall i sin tur jagar en trea för att haka på lagen som ligger på play-off platserna. Jag kommer här att chansspika hemmalaget. 

10. QPR-Birmingham

Riktigt svårbedömd match på förhand med två lag som har okej form. Ser vi på hemmalaget QPR så kommer man till den här matchen med fyra raka utan förlust. Birmingham i sin tur har gjort det bra under en längre period och är obesegrade i nio raka ligamatcher. Jag vågar inte ta ställning i den hör matchen och tar med mig alla täcken. 

11. Reading-Barnsley 

Här finns det möjlighet att fynda. I skrivande stund så sträckas Reading till 55% vilket är på tok för mycket tycker jag. Reading är iskalla i ligan och kommer till den här fajten med bara en seger på de fem senaste matcherna. Laget ligger förvisso bara fem poäng före Wigan som ligger på nedflyttning, men att man ska vara så stora favoriter här ställer jag inte upp på. Barnsley är ett av lagen som fajtas för att säkra ett nytt kontrakt och kommer till den här matchen med tre raka segrar. Jag vill få med mig alla täcken i den här matchen, men just nu räcker pengarna till X2. 

12. Huddersfield-Charlton

Hemmalaget kommer att kliva upp som stora favoriter i den här matchen. Med tanke på hur illa Charlton presterat på bortaplan den här säsongen så kanske är det rätt. Båda lagen är på allvar indragna i bottenstriden och jag förväntar mig två lag som inte vill förlora här i första hand. Charlton har vunnit endast tre bortamatcher den här säsongen. Här vill jag också få med mig alla täcken, men det kan bli aktuellt med 1X. 

13. Luton-Stoke

Ännu en svårtippad match. Luton tog chansen att haka på i bottenstriden genom att besegra topplaget Brentford i veckan på hemmaplan. Inför den här omgången ligger Stoke fem poäng före Luton. Stoke spelade oavgjort 0-0 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.