21 april, 2024

De vinner SM-guld

Äntligen är landslagsuppehållet över. Jag ska inte ta upp det svenska fiaskot under här inlägget. Istället ska jag ge er lite tankar kring Allsvenskan som går in i slutskedet. 

Inför avslutningen har vi Djurgården som leder serien med en poäng före Häcken och sex poäng före Hammarby. Som jag ser det så står guldet mellan dessa tre lag. Hammarby självklart får gälla som underdogs. 

Djurgården har imponerat den här säsongen (det gör ont i Hammarby hjärtat). Det stora orsaken är lagets defensiv. Djurgården har släppt in bara 16-mål den här säsongen. Inte nog med det även offensiven har imponerat den här säsongen. Med sina 46-mål framåt ligger man tvåa, bara Häcken har gjort fler mål. Samtidigt har Häcken släppt in 30-mål den här säsongen. 

Hammarby har i sin tur gjort 44-mål framåt och släppt in 21-mål bakåt. Det laget som släppt in näst minst mål den här säsongen är sjätte placerade Kalmar FF. 

Malmö FF, AIK och Kalmar FF är i allra högsta grad med och utmanar om en Europa plats. MFF och AIK är två poäng bakom Bajen och Kalmar är fyra poäng efter. 

Med andra ord kommer vi att få en otroligt spännande avslutning på toppstriden. 

Som Bajare har jag inte gett upp hoppet om ett guld men det kommer att bli tufft. Bajen har MFF i omstarten men därefter bra spelschema. Hittar Hammarby tillbaka till sitt bästa spel som laget visat den här säsongen så finns det hopp. 

Varken Djurgården eller Häcken har lika många, på papper lätta matchen som Hammarby. Djurgården liggen dessutom bra till i Conference League där dubbelmöte med Gent väntar. Häcken och Hammarby i sin tur kan enbart fokusera på Allsvenskan. 

Under avslutningen ska Djurgården möta Häcken, AIK och Malmö som är på papper tuffast. 

Häcken precis som Djurgården har en del tuffa matcher under avslutningen. Laget ska möta Djurgården, AIK, Malmö och Göteborg under avslutningen. 

Att Malmö eller AIK ska gå hela vägen ser jag det inte som möjligt med tanke på båda lagen är åtta poäng efter. Disk som jag skrev förut är man i allra högsta grad och utmanar om Europa platserna. 

Malmö har inte heller speciellt enkel spelschema i avslutningen. Utöver Europa spelet ska laget möta Hammarby, Göteborg, Djurgården och Häcken som jag rankar tuffast på papper. 

AIK i sin tur har på papper tre tuffa matcher i form av Djurgården, Göteborg och Häcken. 

Självklart säger jag det här med hjärtat och tror att Hammarby tar guld. Självklart är Djurgården favoriter till att ta hem det. Min känsla säger att Häcken kommer att tappa under avslutningen. Med det sagt tror jag att MFF kommer att sluta topp tre. 

Min tips blir 

  1. Djurgården 
  2. Hammarby 
  3. MFF

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.