20 maj, 2024

Det lilla extra fattades mot Eskilsminne

Det blev en tung eftermiddag för Åtvidabergs FF, när laget föll mot Eskilsminne på bortaplan. 

Det var en match som påminde en hel del om matchen mot Ariana FC åtminstone offensivt. Vi kändes stressade i vårt passningsspel vilket ledde till många bolltapp under den första halvleken. Istället med kunde hemmalaget växa in i den här matchen utan att förta sig. 

Samtidigt var vårt defensiv inte alls lika bra som mot Ariana. Vi fick jaga mycket boll och oftast var det en och en som gjorde det. Jag saknade även intensiteten i vårt defensiva spelet. Det var långt mellan lagdelarna under den första halvleken. 

Hemmalaget dominerade spelet och tog ledningen efter en billigt dömd straff. 

I den andra halvleken var matchbilden detsamma. I den 54:e minuten fick vi en hörna och 30-tal sekunder låg bollen i vårt egna mål. Efter hörna ställde hemmalaget om. Kevin Johansson missade rensningen som hamnade hos Oliver Åkerman som sedan osjälviskt passade fram Casper Seger som rullade in 2-0. 

Anders Bååth agerade direkt och gjorde två byten där Gustav Rydberg och Amer Jusić kom in men det gav dessvärre ingen större effekt. 

Hemmalaget backade hem något och bevakade sin ledning, samtidigt som vi saknade kvalité att bryta igenom det kompakta försvaret som hemmalaget visade upp. 

I en serie där alla kan slå alla gäller det att ha det lilla extra mot sina motståndare. I den här matchen saknade vi medan hemmalaget var aggressivare och hade ett snabbare och bättre passningsspel, var hungrigare och vann fler dueller. Det var som avgjorde den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.