22 juni, 2024

Speltips: AIK åker ur Allsvenskan

AIK ligger näst sist i Allsvenskan och för någon vecka sedan trodde jag att lagets kris var över. Spelet under första matcherna med nya tränaren såg bättre ut. Dock efter tre senare matcherna har min åsikt ändrats.

AIK förlorade mot Norrköping senast och det som jag reagerade mest på var hur man rent mentalt rasade samman. Efter att Norrköping vände matchen från 0-1 till 2-1 övergav AIK som matchplan. Spelarna började hänga med huvudena och det fanns ingen som tog tag under hela.

AIK mår så klart inte bra som kollektiv och man kan även ifrågasätta hur vida man ska spela med ”bästa” spelarna. Min åsikt är att man borde spela rätt spelare på rätt position istället. AIK har försökt att värva sig ur krisen genom att köpa in två anfallare i form av Dino Beširović och Ioannis Pittas. Jag har en känsla att båda dessa spelare än legosoldater och frågan är hur mycket de bryr sig AIK egentligen?

Två andra saker som talar emot AIK är ineffektivitet i sista tredje delen. Ser vi på de senaste matcherna så har AIK inte saknat målchanser. Om vi tittar på det defensiva så kan vi konstatera att nyförvärvet Thychosen kostat AIK minst tre mål bakåt under perioderna i matcherna som varit helt avgörande för utgången. Självklart ska man inte bara slänga skor på en spelare för AIK som kollektiv inte fungerar.

AIK ska i kommande tre matcher möta Varberg (hemma), Hammarby (borta) och Degerfors (hemma). Tre matcher som AIK måste ta minst sju poäng i om man ska klara sig kvar.

Jag tror inte att AIK spelarna klarar av den pressen som finns nu på laget. Kollar vi på konkurenterna i botten så kan vi avskriva Varberg. Samtidigt så kommer Varberg att göra allt för att ställa till det för AIK i kommande omgången. IFK Göteborg har lika mycket poäng men i deras fall har laget visat moral under senare tiden där man vänt underläge till seger i två raka matcher. Med andra ord rent mentalt bör IFK Göteborg vara starkare och även spelmässigt tycker jag att Göteborg ser bättre ut än AIK.

Det tredje laget på samma antal poäng är Sirius. Sirius har också en del viktiga matcher framför sig. I kommande omgång väntar Malmö. Därefter Halmstad, Varberg, Värnamo, Degerfors, Göteborg samt Brommapojkarna. Det är matcher som Sirius måste plocka poäng i.

Det laget som har svårast spelschema utöver AIK är Degerfors. Men även Degerfors ska möta sina konkurrenter.

Jag tror att det blir AIK och Varberg som åker ut och att Degerfors eller Sirius får kvala.

Mitt speltips blir att AIK åker ur Allsvenskan till 3.50 gånger insatsen.

Speltips Allsvenskan

Tips: AIK åker ur Allsvenskan

Odds: 3.50@Expekt

Insats: 0.5 Unit

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.