21 april, 2024

Speltips: Chelsea-Luton

Under fredagen tar Chelsea emot nykomlingen Luton på hemmaplan. Chelsea har inlett med en oavgjord och en förlust, medan Luton förlorade i den första omgången mot Brighton.

Mauricio Pochettino har tagit över Chelsea inför den här säsongen. I den första matchen mot Liverpool hamnade man i underläge och var illa ute under första halvtimmen. Sen tog man över matchen och lyckades kvittera i slutet av den första halvleken. I den andra omgången föll man underbar mot West Ham. Även i den matchen hamnade man i underläge och det efter bara sju minuter. Men precis som mot Liverpool kom man igen. Carney Chukwuemeka. I slutet av den första halvleken fick man chansen att från straffpunkten ta ledningen, men West Hams målvakt räddade.

I början på den andra halvleken tog West Ham ledningen genom Antonio. Trots att Chelsea fick spela med en man mer under sista delen av matchen lyckades man inte skapa tillräckligt för att kvittera.

Inför den här säsongen har den stora frågan varit vem som skulle göra målen för detta Chelsea. Den frågan blev ännu större än nyförvärvet Christopher Nkunku skadade sig inför premiären. Det andra nyförvärvet Nicolas Jackson har hittills inte uträttat speciellt mycket.

Dessutom i matchen mot West Ham tvingades Chukwuemeka byta på grund av skada.

Tahit Chong och Ross Barkley, så heter de mer profilstarka värvningarna i Luton den här säsongen. Saknas den där riktiga klassen och på försvarssidan är endast en vänsterback invärvad. Luton fick en tuff start när man föll mot Brighton med klara 4-1. Även Lutons offensiva spel har varit frågetecken inför den här säsongen. Det problemet hade man redan förra året men där defensiven var stark och bäddade för segrarna man tog.

Nu väntar som sagt ännu en tuff match där jag tror att Chelsea kommer att köra över Luton. Trots att lagets styrka ligger i defensiven så tror jag att det tar ett tag att växa in i Premier League kostymen.

Mitt spel blir att Chelsea vinner med minst två mål.

Chelsea-Luton

Speltips: 1asian handicap -2

Odds: 2.1@Betsson

Insats: 0.5 Unit

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.