20 maj, 2024

Speltips 9/11: Europa League

Oj vad fel jag kom på matcherna igår. Benfica kollapsade helt och Sociedad gjorde 3–0 på drygt 20-minuter. Här trodde jag på hemmalaget och under 2.5 mål.

Napoli hade övertaget mot Union Berlin ledde med 1–0 och hade bud på mer, men i början av den andra halvleken lyckades Berlin kontra in 1–1 vilket blev slutresultatet.

Vidare fick vi se en sjuk match när FC Köpenhamn besegrade Manchester United. Här satte jag att Köpenhamn inte skulle förlora men under 2.5 mål var långt ifrån.

Allt som allt av fyra rekar gick bara en med vinst och det blev minus 1.5 Unit.

Idag torsdag har vi Europa League och Conference League på programmet. En del lag som man absolut inte har koll på och i övrigt är marknaden för det mesta rätt ute. Det enda jag reagerade på är Ajax höga odds mot Brighton.

Dock har jag hittat några matcher som jag tycker är intressanta.

Vi börjar i Italien där Atalanta tar emot Sturm Graz. Atalanta toppar det som är grupp D på sju poäng. Laget har tre poäng mer än Sporting och Sturm Graz. Den första mötet bjöd på fyra mål där Sturm Graz tog ledningen men innan halvleken var över vände Atlanta och ledde fram till 80:e minuten. Hemmalaget lyckades kvittera på straff.

Efter den matchen har Atalanta vunnit i ligan mot Empoli på bortaplan och förlorat mot Inter hemma med 2–1. Annars har Atlanta startat den här säsongen svajigt och ligger på en sjätte plats i tabellen med sex segrar, en oavgjord och fyra förluster.

Sturm Graz i sin tur har efter 2–2 mot Atalanta spelat tre matcher. Laget förlorade mot Austria Wien med 0–1 på hemmaplan, vunnit på bortaplan mot Grazer AK med 3–2 och förlorat mot LASK på bortaplan med 3–1.

Atalanta är i grunden bättre och i kraft av hemmaplan bör man ha god chans att vinna här. Jag förväntar mig att Atalanta sätter fart från början. Min rek blir att Atalanta leder i halvtid, vinner matchen och att det blir minst tre mål i match.

Atalanta-Sturm Graz

Tips: Atalanta halvtid/fulltid+över 2.5 mål

Odds: 1.78@Unibet

Insats: 1 Unit

Spelstopp: 20:59

I samma grupp tar Sporting emot Raków där Sporting gäller som favoriter med all rätt. Raków har på tre matcher lyckats plocka bara en poäng och det i den förra matchen mot just Sporting. Det var en match där Sporting såg bleka ut och efter att tagit ledning spelat på resultat. Med 11-minuter kvar lyckades Raków kvittera vilket inte var orättvist.

Efter den matchen har Sporting vunnit tre matcher. I ligan besegrades Boavista på bortaplan med 2–0. Efter det blev det seger i cupen mot Ferense med 4–2 och i den senaste ligaomgången segrade laget mot Estrela med 4–2. Laget leder ligan där man är obesegrade och har 22-9 i målskillnad.

Raków i sin tur ligger på en fjärde plats i ligan och har 8-segrar, 2-oavgjorda och 3-förluster med 29-15 i målskillnad. Laget är betydligt starkare hemma än på bortaplan. Efter matchen mot Sporting spelade laget oavgjort mot Widzew, efter det tog man sig vidare i cupen genomseglar 2–0 mot LSK Lodz. I den senaste ligaomgången tog man storseger mot Zaglebie där man vann med 5–0.

Här har jag svårt att tro att Sporting kommer att tappa några poäng. Jag tror att man kommer att göra processen kort med Raków. Jag rekar att Sporting leder i halvtid, vinner matchen och att det blir minst tre mål i matchen.

Sporting-Raków

Tips: Sporting halvtid/fulltid+över 2.5 mål

Odds: 2.32@Unibet

Insats: 1 Unit

Spelstopp: 20:59

I grupp A tar Freiburg emot Bačka Topola, där Freiburg ligger på samma antal poäng som West Ham. Bačka Topola I sin tur har efter tre matcher tagit en poäng och behöver vinna här för att hålla hoppet vid liv om vidare avancemang.

Freiburg ligger på en åttonde plats i ligan där man vunnit fyra, spelat oavgjort i två och förlorat fyra matcher.

Bačka Topola I sin tur ligger på en tredje plats i den serbiska ligan där man förlorat bara en match men är helt distanserad av Partizan och Crevena Zvezda.

Den förra mötet lagen mellan slutade med seger för Freiburg som vann med 3-1. Här tror jag att Bačka Topola inte har mycket att sätta emot. Min rek blir att Freiburg leder i halvtid, vinner matchen och att det blir minst tre mål i matchen.

Freiburg-Bačka Topola

Tips: Freiburg halvtid/fulltid+över 2.5 mål

Odds: 1.75@Unibet

Insats: 1 Unit

Spelstopp: 20:59

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.