24 juli, 2024

Bekväm seger för ÅFF

Vi tog en bekväm seger när laget under lördagen besegrade Assyriska från Norrköping med 4-1. 

Vi började matchen piggt och redan i den andra minuten tog vi ledningen. Dardan Mustafa spelade ut bollen till Max Olsson. Olsson tog sig in i straffområdet och spelade bollen till Patrik Gustavsson, som placerade in ledningsmålet mellan benen på gästerna målvakt.

Fem minuter senare var vi nära att utöka ledningen, när Lucas Öhrn spelade fram Mustafa. Mustafa i bra läge, men avslutet räddades av målvakten.

Efter en pigg inledning började vi slarva i passningsspelet och gästerna tog över matchen. I den 20:e minuten var gästerna nära en kvittering. Ett inlägg nickades undan, men rakt på Sherali Yukdashev som avslutade tätt utanför.

I den 31:a minuten bjöd vi på nästa möjlighet när Adam Egnell spelade bollen rakt i gapet på en Assyriska spelare som kom fri med Henrik Gustavsson. Gustavsson gjorde dock en fin räddning och Egnell kunde pusta ut.

Med fem minuter kvar av den första halvleken ökade vi på till 2-0. Efter en kort hörna fick målskytten Gustavsson ostört avancera mot mål. Han spelade in bollen som Mustafa och Max Olsson forcerade in.

Den första halvleken var inte bra från vår sida. Efter en pigg inledning blev alldeles för stillastående i det offensiva spelet. Trots det ledde vi med 2-0 efter första akten.

Det blev bättre fart på det offensiva spelet i den andra halvleken. Det trots att tränaren Rickard Johansson gjorde en del byten.

I den 49:e minuten kom 3-0. En lång boll från backlinjen nådde fram till Mustafa som la upp bollen för Oskar Stejdahl som prickade in trean från distans.

Vi var klart det bättre laget i den andra halvleken och gästerna hade inte mycket att säga till om.

Med tio minuten kom även 4-0. Det var framtiden i ÅFF som visade upp sig. Inhopparen Theodor Skarp hittade fint till Gustavsson som knorrade in fyra i det botre krysset.

Med sex minuter kvar av matchen fick gästerna en straff när Anton Hallstensson drog ner en Assyriska spelare. Viktor Astor som ersatte veteranen Henrik Gustavsson i den 78:e minuten var chanslös på straffen. Esat Jashari var säkerheten själv från elva meter.

När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att vi har gjort sju mål på två inledande träningsmatcher.

Trots dagens seger var tränaren Rickard Johansson inte helt nöjd.

– Jag tycker att vi gör en dålig första halvlek. Vi slarvar på tok för mycket i våra uppspel. Vi blir alldeles för stillastående och defensivt gick vi bort oss en del. Bättre fart i den andra halvleken där vi hittar varandra bättre. Jag är nöjd att vi gör fyra mål, men vi har en del att jobba på, sade Johansson efter matchen.

Så var matchen minut för minut

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.