20 maj, 2024

ÅFF vände underläge till seger

Vi var på väg mot förlust på bortaplan mot IF Sylvia, men med två snabba mål i slutet av matchen vände vi på steken.

Vi inledde matchen piggt och redan i den tredje minuten skapade vi en möjlighet. Ryan Binns slog ett inlägg och bollen nådde fram till Dardan Mustafa som avslutade utanför från distans. Två minuter senare skapade vi nästa möjlighet när Oscar Stejdahl spelade bollen till Alem Plakalo. Plakalo avslutade men skottet täcktes av en försvarare.

Hemmalaget skapade sin första chans i den 8:e minuten. Ilir Terbunja slog ett hårt inlägg från vänstersidan. Andreas Johansson missade markeringen på Majkel Beqir som från nära håll sköt över målet.

I den 13:e minuten borde vi ha gjort 1-0. Ett inlägg från högersidan hittade fram till Plakalo som fick ett jätte läge, men dessvärre ingen kraft i nicken och målvakten kunde rädda.

Minuten efter fick hemmalaget en spelare utvisad. En lång boll gick mot Baqir. Martin Lucena i målet kom ut och nickade undan bollen, samtidigt som han fick Baqirs dobbar i ansiktet. Lucena blev liggande och efter tio minuter fick han lämna plan utburen på bår.

Lucena är hos oss på provspel och kommer närmast från IK Oddevold. Första rapporterna säger att Lucena fått en hjärnskakning.

Efter det långa uppehållet hade båda laget svårt att sätta fart på spelet.

I den 26:e minuten tappade hemmalaget bollen och Binns ställde om. Han hade både Plakalo och Mustafa med sig, men valde att avsluta på egen hand. Skottet gick dessvärre utanför.

I den 35:e minuten tog vi ledningen i matchen. Stejdahl vände spelet mot Andreas Johansson. Johansson slog ett fint inlägg som Plakalo nickade in fram till 1-0.

Fyra minuter vann vi bollen högt upp och Stejdahl testade med skott från distans, men målvakten räddade.

I den 42:a minuten kvitterade hemmalaget. Inhopparen Buster Blosse lurade sig förbi Lucas Öhrn och spelade in bollen framför mål. Johansson tappade markeringen på Abdulrazaq Ishaq som enkelt stötte in kvitteringen.

Fyra minuter senare var hemmalaget nära att ta ledningen i matchen. En lång boll nådde fram till Ishaq, Astor hamnade på mellanhand och Ishaq petade bollen förbi, men Andrian Pettersson lyckades rensa bollen på mållinjen.

Innan halvleken var över fick vi två straffsituationer. Den första när Plakalo drogs i tröjan och den andra när Mustafa blev nedsprungen. I båda fallen valde domaren att fria.

Hemmalaget fick drömstart på den andra halvleken. I den 48:e minuten slog Blosse ett inlägg, som Adrian Pettersson olyckligt styrde in bakom en ställd Astor.

Fyra minuter senare skapade vi en bra kvitteringsmöjlighet. Stejdahl slog en fin djupledsboll till Binns. Hemmamålvakten lyckades rensa bort bollen och i andra vågen avslutade Mustafa med skott över.

I den 57:e minuten skapades nästa farlighet och det var hemmalaget som låg bakom den. Ishaq tog sig in i straffområdet och hittade fram till Sundberg som från nära håll sköt utanför.

I den 62:a minuten bjöds vi på kvittering från hemmalaget. Stejdahl sköt från distans. Hemmamålvakten missbedömde bollbanan och släppte in skottet förbi sig.

Bara tre minuter senare återtog hemmalaget ledningen, när Bergman från långt håll placerade in bollen bakom Astor.

Efter det inledde vi jakten på en kvittering. I den 70:e minuten hittade Mustafa fram till Plakalo, men målvakten kom ut bra och räddade Plakalos avslut.

Fem minuter senare vände Ludvig Holmertz på spelet och hittade Ramiel Farias som tog sig in i straffområdet och avslutade med skott i utsidan av burgaveln. Direkt efter hittade Plakalo fram till Mustafa som vände bort sin försvarare och sköt, men målvakten räddade.

I den 78:e minuten vann Holmertz bollen på egen planhalva och spelade fram Khalid Abukar som fick ostört avancera mot straffområdet, innan han spelade fram Plakalo. Plakalo tog sig in i straffområdet och placerade vackert in kvitteringen.

Minuten senare spelade Farias fram Hallstensson som blev fälld inne i straffområdet och domaren blåste för straff. Mustafa var säker får elva meter och gav ÅFF ledningen.

Ledning som höll sig tiden ut. Nästa söndag skulle vi ha mött FC Linköping City men den matchen är inställd. Istället kommer vi få möta Oskarshamns AIK på bortaplan den 19:e.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.