20 april, 2024

Stabil seger i hemmapremiären

I den andra omgången besegrades Assyriska IK med 2-0. Stor matchvinnare blev Ryan Binns som gjorde båda målen.

Redan i den första minuten var vi nära att ta ledningen i matchen. Ryan Binns slog en frispark och på botre stolpen nickade Jesper Beurling, men Vilson Cakovic i gästernas mål gjorde en fin räddning.

Den första halvleken var en sömning historia där bortalaget tilläts inte skapa något framåt. Vår defensiv fungerade mycket bra under den första halvleken.

I den 34:e minuten tog vi ledningen. Efter ett inkast vände Dardan Mustafa bort sin försvarare och spelade fram Binns som via en spelare sköt in ledningsmålet.

I slutet av den första halvleken skapade vi två fina chanser. Den första i den 42:a minuten då Dardan Mustafa avslutade ett långt anfall, men hans något svaga avslut räddades av målvakten.

Minuten senare fick Mustafa ett nytt läge. Binns spelade fram Mustafa som fick på ett bra pressat skott, men återigen räddade Cakovic som var Assyriskas bästa spelare.

I den andra halvleken började bortalaget piggt och skapade några halvchanser, men Henrik Gustavsson i målet ställdes inte på några större prov.

I den 50:e minuten var vi nära att öka på ledningen när Ludvig Holmretz spelade fram Alem Plakalo, som fick bollen lite långt ifrån sig och målvakten kunde rädda.

Två minuter senare skapade vi nästa chans. Efter en hörna från Binns fick Andreas Johansson på ett skott som seglade över målet.

I den 60:e minuten var Holmertz på väg igenom, men blev hårdtagen av målvakten som kom helt fel in i situationen. Domaren valde att visa det gula kortet som lika gärna kunde ha varit rött. Den efterföljande frisparken tog Mustafa hand om. Han fick bollen över muren, men målvakten svarade för en fin räddning.

Åtta minuter senare kom 2-0. Plakalo vann bollen på offensiv planhalva och spelade bollen till Mustafa, som satte full fart framåt. Han spelade sedan fram Binns till höger som enkelt satte 2-0.

Efter det var bortalaget ett slaget lag och vi skapade ytligare läge för att göra fler mål. Det bästa chansen fick Plakalo i slutet av matchen. Han blev framspelade av Max Olsson, men trots friläge sköt Plakalo över målet.

Matchen slutade 2-0 och efter två spelade omgångar är vi fortsatt obesegrade.

– Jag tycker att vi gör en bra match idag. Det kändes så att spelarna själva tyckte att det gick lite för lätt i den första halvleken. Vi pratade i halvtid om att inte tappa fokus och fortsätta jobba hårt för att inte släppa in Assyriska in i matchen. Med tanke på att vi utöver målet skapade flera bra chanser borde vi kanske ha gjort ett par mål till, sade tränaren Rickard Johanson efter matchen.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.