22 juni, 2024

Ny förlust och ingen omedelbar Tor-Arne Fredheim effekt

Det går fortsatt tung för vårt ÅFF, efter ny förlust i helgen med 1-2 hemma på Kopparvallen kan vi nog ställa in oss på ny kamp för att överleva. 

Matchen inleddes i lågt tempo och första målchansen kom i den åttonde minuten. Alem Plakalo lyckades vinna en boll och kom fri med målvakten Johan Ekelundh, som kom ut snabbt och räddade Plakalos avslut. 

Tre minuter senare tog vi ledningen. För första fången i matchen lyckades vi etablera ett anfall. Luckas Öhrn slog ett bra inlägg som nickades undan. Bollen hamnade hos Adam Egnell som via en försvarare sköt oss till ledning. 

Det här var nya tränarens Tor-Arne Fredheilms första match som huvudtränare och han gav både Egnell och Theodor Skarp chansen från start. Fredheim valde även att börja med Ishmael Koroma som vänsterback i den här matchen. Fredheim som hade bara två pass med laget innan den här matchen kunde så klart ändra på mycket. Jag tyckte att vi hade hyfsat kontroll på den första halvleken. Det kändes att vi var något tydligare i presspelet och något tydligare i det offensiva spelet där vi försökte spela efter marken. 

Nästa chans i den här matchen fick vi vänta på till den 36:e minuten, när en lång boll nådde fram till Plakalo. Plakalo vände bort sin försvarare, tog sig in i straffområdet och passade mot Ryan Binns. Binns kom dock lite försent och chansen rann ut i sanden. 

Tvååker spelade otroligt försiktigt i den första halvleken. Trots underläge valde laget att backa hem och presspelet mot Åtvidabergs backlinje var mer eller mindre obefintlig. Här tycker att vi borde ha våga lite mer och kliva på och jaga ett andra mål. 

I slutet av den första halvleken tog Tvååker över matchen något och på stopptid i den första halvleken fick man ett jätte läge att kvittera. Alexander Johansson fick fram bollen till Axel Berggren som fri med Henrik Gustavsson sköt över. 

Just den chansen borde ha varit en väckarklocka till våra spelare, men vad som sedan hände i halvtid är svårt att hitta någon förklaring till. I den andra halvleken blev vi för passiva. Det kändes som att rädslan att förlora blev större än viljan att vinna. 

Fem minuter in i den andra halvleken fick Berggren en ny chans att kvittera och den här gången hittade han rätt. Alexander Johansson vann en duell mot Adrian Pettersson och fick fram bollen till Jonathan Eriksson som från högersidan spelade in bollen framför målet. Vår försvarsspel gick bort oss och tappade Berggren som rakade in kvitteringen från nära håll. 

Efter målet fick Tvååker bättre fart på sitt offensiva spel och i den 66:e minuten testade Albin Winbo ett distansskott som gick utanför. 

Våra chanser i den andra halvleken var lätträknade och heta målchanser lyste med sin frånvaro. 

I den 69:e minuten tog bortalaget ledningen i matchen. Inhopparen Ardian Rexepi tog sig enkelt för Öhrn på kanten och spelade bollen till Adam Lindgren. Lindgren i sin tur lade upp bollen för Wnbo som placerade in ledningsmålet. 

Efter det backade gästerna hem och vi hade fortsatt svårt att skapa heta målchanser. Det var först i skutskedet av matchen som vi fick till en forcering. Inhopparen Max Olsson var närmast en kvittering när hans inlägg/skott från vänsterkanten tog i undersidan av ribban. 

När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att någon omedelbar effekt gav inte tränarbytet, även om den första halvlek hade tendenser till bättre och tydligare spel. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.