21 juli, 2024

Första förlusten på försäsongen

Det blev förlust mot Assyriska IK med 2-0 i för året tredje träningsmatch. 

Förlusten är egentligen inte speciellt mycket att säga till om. Assyriska var det bättre laget sett över hela matchen, även om vi höll upp spelet hyfsat under hela matchen. Precis som i matchen mot Sylvia valde vi att spela med längre försvarsspel. Jämfört med matchen mot Sylvia valde tränarduo att ändra en del i laget. Daniel Rambin missade matchen på grund av sjukdom och Adrian Pettersson satt på bänken under hela matchen. 

Det fanns även två provspelare på plan i den här matchen. Det handlade om Mohammed Yowef och Yusup Soka. I den här matchen hade vi Emir Plakalo i mål. Plakalo som kom till oss under förra säsongen. Enligt ledningen tränar Plakalo med laget för att hålla igång. 

Plakalo sade efter matchen att han är aktuell för spel i Norrby, men utesluter inte en återkomst i ÅFF. 

Assyriska inledde matchen piggt och laget visade upp fin passningsspel och vi hade en del problem med Assyriskas anfallare Simon Karlsson Adjel som skapade en del oreda i vårt straffområde. 

Det var gästerna som var närmast ett mål i den första halvleken, men Plakalo gjorde ett par fina räddningar och när domaren blåste av den första halvlekens stod det 0-0 på resultattavlan. 

Inför den andra halvleken valde Assyriska att byta in en hel ny startelvan. I den 59:e minuten tog gästerna ledningen, när Saif Kadhim skruvade in en frispark upp i krysset och utan chans för Plakalo i målet. 

I den 68:e minuten var vi nära att kvittera, men Theodor Skarps skott träffade i ribban. 

Tre minuter senare var vi nära att kvittera på nytt. Patrik Gustavsson vann bollen på mitten och spelade fram Widner som kom fri med målvakten. Söderberg i målet gjorde en fin räddning, på returen fick Skarp bollen och spelade fram en en fristående Gustavsson som sköt, men Söderberg fick upp en hand och räddade. 

Istället för kvittering ökade gästerna på till 2-0 i den 72:a minuten. Efter en snabb omställning fick Markus Tegebäck bollen. Han tog sig in i straffområdet och avslutade via en försvarare in i mål. 

Resten av matchen kontrollerade gästerna händelserna och vi hade svårt att skapa några klara målchanser. 

Matchen slutade därmed med Assyriska seger 2-0. 

– Vi mötte ett riktigt bra lag som kommer förmodligen att tillhöra toppen av serien. Vi fick jobba hårt i första halvleken. Jag är nöjd med vissa delar hur vi genomför matchen, men det finns delar som jag är mindre nöjd med. Jag är nöjd hur vi klarar oss i det defensiva spelet. Vårt mål är att bli bättre att försvara lågt. Vi vill självklart vinna alla matcher och det finns en del att förbättra när det gäller det offensiva spelet, sade Jesper Ny efter matchen. 

Så var matchen minut för minut

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.