4 mars, 2024

Stryktipset 7/3: Analys och förslag

Jackpott på tolv miljoner och en riktigt trevlig kupong. En del givna favoriter finns på kupongen och här känner jag att man behöver pricka rätt och hitta rätta skrällar. 

1. Arsenal-West Ham

Arsenal är givna favoriter i den här matchen. West Ham har varit under isen en längre period innan laget vann i den senaste omgången och det mot Southampton på hemmaplan. Arsenal kommer till den här matchen med fyra raka matcher utan förlust. Laget har en liten chans att nå Europa spel men för det krävs det segrar. West Ham spelar med kniven mot strupen och laget har samma antal poäng som Bournemouth som ligger på nedflyttningsplats. Jag tar med mig 1X i den här matchen beroende lite hur procenten kommer att se ut på lördag eftermiddag. 

2. Crystal Palace-Watford 

En intressant match på förhand. Watford slog Liverpool i den senaste omgången och klev där med upp på säker mark. Watford är ett av lagen som har 27-poäng och kommer få fajtas för att undvika nedflyttning. Palace i sin tur kommer till den här matchen med två raka segrar. Innan dess var man riktigt kalla med åtta raka tävlingsmatcher utan en seger. Jag tycker att den matchen kan sluta hur som helst och jag kommer att ta med alla täcken. 

3. Sheffield United-Norwich

Båda lagen spelade i veckan i FA-cupen och båda lagen gick vidare. Sheffield United fick slita hårt mot Reading och vann tillslut i förläggning. Norwich i sin tur varnade jag för på Europatipset. Laget hittade styrka mot Tottenham och tog sig vidare efter avgörande i förläggningen. Här gäller det verkligen att avvakta och se vilka startelvor kommer till spel. I skrivande stund torsdag eftermiddag, sträckas hemmalaget hårt och gäller som klara favoriter. Med tanke på att Norwich har sex poäng upp till säker mark så måste man gå för en seger här. Hemmalaget i sin tur har vid en seger riktigt bra chans att utmana om topp 4-5 placeringarna. Här kommer jag att bestämma mig sent vilka täcken jag kommer att ta med. En sak är jag dock säker på. Jag kommer inte att ta med Norwich. 

4. Southampton-Newcastle

Oj Oj, vilken skitmatch egentligen. Southampton har åtta poäng upp till en femteplats, samtidigt har laget sju poäng ner till nedflyttning. Newcastle i sin tur har tio poäng upp till en femte plats och fem poäng ner till nedflyttning. Formmässigt har Southampton två segrar på de fem senaste matcherna, medan Newcastle har ingen seger på de fem senaste. Newcastle spelade i veckan i FA-cupen och vann med 3-2 mot West Bromwich på bortaplan. Southampton kan vara en bra spik, men i skrivande stund har jag 1X på den här matchen. 

5. Wolverhampton-Brighton

Wolverhampton är en mina spikar den här veckan. Laget har övertygat under den här säsongen och i den senaste ligaomgången besegrade Tottenham på bortaplan med 3-2. Även i Europa League har laget avancerat vidare efter sammanlagt seger mot Espanyol. Brighton är iskalla för dagen och laget kommer till den här matchen med åtta raka matchen utan seger. Hemmalaget kommer att sträckas hårt på kupongen men oavsett hur procenten kommer att hamna kommer jag att spika Wolves. 

6. Burnley-Tottenham

Tottenham är i fritt fall och här kan det vara aktuellt att ta bort Spurs helt. I veckan åkte laget ur FA-cupen efter förlust i förläggning mot Norwich. Burnley ligger två poäng efter Spurs och är obesegrade i fem raka matcher. I skrivande stund har jag 1X i den här matchen. Här kan det faktiskt vara riktigt smart att spika hemmalaget med tanke på Spurs form och hur laget sett ut på sistone. 

7. Charlton-Middlesbrough

En match med två lag som är svåra att analysera tycker jag. Charlton har något bättre form med två segrar på de fem senaste. Middlesbrough i sin tur har inte vunnit sedan början på januari. Med andra ord har laget tio raka matcher utan seger. Laget ligger trots det bara en pinne bakom Charlton. Här har jag i skrivande stund alla täcken med mig, men det kan vara aktuellt att ta med bara 1X. 

8. Swansea-West Bromwich

Här är West Bromwich favoriter men jag tycker att det finns liten skrälläge i den här matchen. West Bromwich har imponerat stort den här säsongen och laget har förlorat bara fem matcher den här säsongen. Senaste förlusten kom i den senaste omgången och det på hemmaplan mot Wigan. Swansea har haft en tung period av en del kryssmatcher. Det har gjort att laget tappat i toppstriden och befinner sig inför den här omgången på en nionde plats. Det finns dock kapacitet hos Swansea att slå vilket lag som helst. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

9. Leeds-Huddersfield 

Leeds kommer att vara stora favoriter på kupongen. Leeds ångar mot Premier League och efter en tyngre period har laget hittat formen på nytt. Leeds har hållit fyra raka nollor. Leeds ligger tvåa i ligan och en poäng upp till West Bromwich. Ner till tredje platsen har laget fem poäng till godo. Den här säsongen har Leeds förlorat tre gånger på 17-omgångar. Bortalaget i sin tur har två raka segrar i ligan och laget lämnade där med absoluta bottenstriden. Dock kan laget inte slå sig till ro utan måste fortsätta och plocka poäng för att säkra ett nytt kontrakt. Jag kommer att få med alla täcken i den här matchen och hoppas på en skräll. 

10. Birmingham-Reading

En intressant match på förhand med svårslagna Birmingham som tar emot Reading som är ojämna. Birmingham kommer till den här matchen med tio raka ligamatcher utan förlust. Det ska dock sägas att laget vunnit fyra av dessa matcher. Birmingham spelade i veckan i FA-cupen och föll på bortaplan mot Leicester med 0-1. Reading har två segrar och tre förluster på de fem senaste matcherna. Laget ligger två poäng efter Birmingham i tabellen. Även Reading spelade i FA-Cupen och förlorade mot Sheffield United på hemmaplan i en match som avgjordes i förläggning. Jag tror att många kommer att tipp Birmingham, men här kan det vara smart att ta med alla täcken. 

11. Brentford-Sheffield W

Brentford är stora favoriter i den här matchen och det trots att laget kommer från en period där man inte vunnit på fem matcher. Sheffield W i sin tur är iskalla för dagen och laget hade sex raka matcher utan seger, innan det blev seger i den näst senaste omgången mot Charlton på hemmaplan. I den senaste omgången föll laget mot Derby på hemmaplan och i veckan blev det förlust mot Manchester City med 0-1. Brentford had ingen match I veckan och trots att laget sträckas hårt kommer jag att spika ettan. 

12. Preston.QPR

En svårtippad match på förhand. Preston kommer från en tyngre period i ligan med tre förluster på de fyra senaste matcherna. QPR i sin tur ha fem raka utan förlust. Utan att tänka speciellt mycket så kommer jag att ta med alla täcken i den här matchen. 

13. Stoke-Hull

Här kommer nästa spik. Hull har sålt tre av sina bästa spelare under januari och nu har man problem med skador. Dessutom har laget tio raka matcher utan seger. Hull har tagit bara två poäng på de tio senaste matcherna. Trots att Stoke kommer att sträckas hårt kommer jag att spika ettan. 

Som det ser ut inför lördagen har jag en halvgarderning till godo och kommer att bestämma mig sent vilken match jag kommer att gardera. Det gäller att lämna in sina rader sent med tanke på startelvorna och procent förändringar. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.