18 april, 2024

Topptipset 6/3: Analys och förslag

Ingen lycka igår på topptipset, där min chansning på LASK gick inte hem. 

Dagens kupong ser spännande med många svåra matcher. Det gör att jag kommer att få med många täcken på dagens kupong. 

1. Nottingham-Millwall 

Två lag som har ungefär lika form. Nottingham ligger på en fjärde plats i tabellen och har häng på Leeds och West Bromwich. Millwall i sin tur ligger fem poäng bakom Preston som har sista kval platsen. Den här matchen tycker jag är svår att välja sida. Jag kommer försöka ta med mig alla täcken. 

2. Alaves-Valencia

Hemmalaget Alaves har inte speciellt mycket att spela för. Laget har för långt upp till platserna som leder till spel i Europa. Valencia i sin tur är ojämna för dagen, men behöver plocka poäng för att inte tappa i kampen om topp fyra. Laget har dock varit dåliga på bortaplan den här säsongen och kommer till den här matchen med en seger på de fem senaste bortamatcherna. Alaves i sin tur har en förlust på de fem senaste på hemmaplan. Jag helgarderar.

3. Marseille-Amiens

Marseille hade stora problem med lilla Nimes i förra ligamatchen men vann med 3-2 efter att argentinaren Dario Benedetto stått för tre mål. Laget tvåa i tabellen och har åtta poäng till godo ner till trean. Amiens ligger näst sist i tabellen och laget har fem poäng upp till säker mark. Amiens har vunnit en match och spelat fem oavgjorda på bortaplan den här säsongen. Jag kommer att spika hemmalaget och det mest beroende på att pengarna inte räcker till. 

4. Padeborn-FC Köln

Padebord räcker inte riktigt till i ligan och laget ligger sist i tabellen. Laget har fyra förluster och en oavgjort på de fem senaste matcherna. Köln låg länge sist i ligan, men efter nyår har laget imponerat och klättrat upp till en elfte plats. Jag kommer att ta med X2 i den här matchen, men det kan vara aktuellt att spika bortalaget. 

5. Fortuna Sittard-Zwolle

Här handlar det om högsta ligan i Holland och två lag som jag inte vet något om. Därmed kommer jag att helgardera den här matchen. 

6. CD Lugo-Cadiz

Spanska andra ligan handlar det här om. Cadiz leder ligan med 55-poäng. Tvåan Zaragoza skuggar med pinne bakom och på tredje plats hittar vi Almeria med 47-poäng. Lugo i sin tur ligger på nittonde plats och laget fajtas om att undvika nedflyttning. Laget kommer till den här matchen med en förlust på de fem senaste och formen ser ut att vara på väg uppåt. Här kommer jag att ta med X2, men ni som har råd kan helgardera även den här matchen. 

7. Chateauroux-Cean 

Caen är ett riktigt mittenlag i Ligue 2 med långt både upp till playoff och ner till nedflyttning. Chateauroux ligger längre ner i tabellen och är dessutom ligans näst sämsta hemmalag med bara två vinster på tretton försök. Riktigt svår match, där jag kommer att plocka alla täcken. 

8. Niort-Nancy 

Ännu en match som är omöjligt att tippa tycker jag. Hemmalaget ligger i botten och behöver vinna för att lämna nedflyttningplatsen. Nancy ligger åtta poäng för Niort i tabellen men kommer till den här matchen med tre raka förluster. Hemmalaget i sin tur kommer till den här matchen med två segrar och tre förluster. Här måste alla täcken med. 

Som ni ser en del tuffa matcher och kupongen blir rätt dyr med alla täcken. Nu kan vi bara hoppas att det blir hög utdelning. En del kommer säker att tycka att det är enkelt att gardera så pass mycket, men just dagens kupong känns verkligen riktigt svår. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.